100 anys de l’Hotel Hostal Sport

Un dia de Nadal de 1923, l’Hostal Sport de Falset va obrir les seves portes i aquest 2023 commemora 100 anys d’aquesta fita. Des de llavors, han passat moltes coses; com una guerra, un incendi o una pandèmia. Arribar fins aquí no ha sigut fàcil. El Priorat és actualment un destí conegut i reconegut, però el camí ha estat ple de corves i desnivells, com els de les vinyes que envolten aquest hotel de referència al Priorat.

L’Hostal Sport és conegut pel seu eslògan de “parada i fonda”, i és que des que va obrir les portes, va tenir clara la voluntat de fer que tothom qui hi parava, literament, s’hi sentís com a casa. Als seus inicis, l’hostal oferia ressopons i habitacions als viatjants que estavan de ruta. Va ser anys més tard que va voler créixer amb l’objectiu de donar més serveis, no només als viatjans, sinó també als visitants que, poc a poc, anaven descobrint i valorant el Priorat. És en aquest moment quan l’hotel, sempre mantenint les arrels i la vocació de servei, va apostar per posar en valor el territori a través del foment de l’enoturisme i l’olicultura, convertint-se en motor de promoció del destí. I és que, totes les generacions que han impulsat l’Hostal Sport, han cregut en el seu territori i en la necessitat de posar-lo en el mapa. I l’esforç a sigut recompensant amb diversos guardons al llarg de tot aquest temps com com el 1r Premi d’Enoturisme de Catalunya en la categoria d’allotjaments, la Medalla de plata al treball President Macià, el Premi a l’Excel·lència Enoturística per Restauració i Allotjament de CEPTA o el Premi Cartaví al restaurant amb millor carta de vi en la categoria B. 

Però el punt d’inflexió i el motor de l’Hostal Sport va venir arran de l’ incendi fortuït a la cuina que va cremar part de les instal·lacions de l’equipament fa més de 15 anys. Va ser un gran sotrac per als treballadors, per a la família i per als clients; però va ser també una oportunitat de millora. Amb tenacitat, perseverança, constància i moltes hores d’esforç i dedicació va tornar a renéixer amb nova gerència i amb nous projectes. 

Durant els anys de rebrot, l’Hostal Sport ha crescut i sobretot s’ha sapigut manternir como un hotel amb arrels, però sense fronteres; tradicional i innovador; clàssic i actual; i ho demostra el fet que per l’Sport hi han passat referents del món vitivinícola d’arreu del món, experts en tecnologia en el marc dels mítics Forquilla Business com Genís Roca, o d’altres professionals reconeguts com Gaspar Hernández.

Així doncs, la constància, la vocació i la passió familiar ha permès que l’Hostal Sport compleixi 100 anys. També ha sigut decisiva la constant evolució que els ha portat a duplicat el nombre d’habitacions, a rehabilitat espais i a construir tres apartaments per seguir acollint hostes que busquen qualitat i modernitat, sense perdre l’autenticitat i l’essència. 

Obrir durant 100 anys els 365 dies, és un repte però també una responsabilitat. Obrir durant 100 anys els 365 dies és sobretot voluntat de servei i estima per l’entorn que ha aconseguit que l’Hostal Sport segueixi sent, deu dècades després, un punt de referència al Priorat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.