La Conca de Barberà celebra el Dia Mundial de la Mort perinatal, gestacional i neonatal

Aquest any, des del Servei d’Informació i Atenció a les Dones de la Conca de Barberà s’organitzen dues xerrades a Montblanc i a Santa Coloma de Queralt en commemoració al dia 15 d’octubre, Dia Mundial de la Mort perinatal, gestacional i neonatal

La pèrdua perinatal, gestacional o neonatal és una realitat encara sovint molt invisibilitzada socialment i que pateixen moltes famílies en silenci. Es considera mort gestacional, perinatal i neonatal les pèrdues que es donen durant la gestació, durant el naixement, o les morts dels nounats fins als 28 dies de vida.

La mort d’una gestant o infant recent nascut encara és un tema tabú en la nostra societat, silenciat i minimitzat, fet que provoca que sovint les famílies que pateixen una pèrdua d’aquestes característiques es trobin soles a l’hora d’afrontar aquest dolor. Ha estat gràcies al trencament del silenci de moltes mares, de moltes famílies i d’entitats, que aquest dol perinatal, o “dol no reconegut” a poc a poc disposa de més visibilitat, reconeixement social i també mèdic davant les pèrdues d’un fill.

És per aquest motiu que des del Consell Comarcal de la Conca de Barberà s’ha volgut commemorar i visibilitzar aquest dia amb la realització de dues xerrades:
Dimarts 17 d’octubre del 2023 a les 18:30 h al Consell Comarcal de Montblanc, xerrada “Acompanyant a les famílies en el dol gestacional” a càrrec de Núria Pie i M. José Cepedo, infermeres de la unitat de maternitat de l’Hospital Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona. En acabar, interpretació d’unes peces musicals per part de l’alumnat de l’escola de Música Josep Porter i Rovira de Montblanc.

Divendres 20 d’octubre del 2023 a les 18:00 h a BaseActiva de Santa Coloma de Queralt, xerrada “Quan esperes vida i trobes mort” a càrrec d’Anna Garcia de l’associació de dol “A contracor”.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.