15a Mitja Marató de Cambrils

La ciutat de Cambrils es prepara per a donar la benvinguda a corredors i patinadors d’arreu a la 15a edició de la Grup Oliva Motor Mitja Marató. L’esdeveniment esportiu, que donarà el tret de sortida el proper diumenge 25 de febrer a les 10 h, comptarà amb la participació de 1.600 atletes, consolidant-se com una de les proves més destacades de la província.

La Grup Oliva Motor Mitja Marató de Cambrils compta en aquesta ocasió amb les modalitats de mitja marató (21.097 km) i 10K, ja sigui corrent o patinant. Com a novetat d’aquest any, els i les participants recorreran la nova rambla Jaume I. Per evitar tancar el trànsit per la zona de la Llosa i afavorir la mobilitat de la ciutadania, les persones participants a la mitja marató donaran una segona volta idèntica a la que faran les persones del 10k.

Un any més, l’esdeveniment inclourà la tradicional cursa infantil “Cambrils Corre” a les 12.20 h, oberta a tots els públics i sense necessitat d’inscripció prèvia. El lliurament de premis es durà a terme a les 12.30 h a la Plaça de l’Ajuntament, on es repartiran un total de 1.200€ en premis destinats a reconèixer l’esforç i la dedicació dels participants destacats i les participants destacades.

El lliurament de dorsals es realitzarà el dissabte 24 de febrer de les 17 a les 20 h i el diumenge 25 de febrer abans de la prova, de 8 a les 9.30 h, al Pavelló Municipal de Cambrils. Cada atleta rebrà una samarreta tècnica fabricada amb material 100% reciclat de la marca 42k.

L’edició 2024 té com a objectiu principal crear un “Esdeveniment amb Bon Ambient”, promovent la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient. En col·laboració amb Coca-Cola, s’eliminaran al voltant de 6.000 envasos de plàstic i es proporcionarà tota la beguda en gots de paper.

Grup Oliva Motor, el patrocinador principal de l’esdeveniment, tornarà a demostrarà el seu compromís amb la sostenibilitat acompanyant els corredors i les corredores amb vehicles electrificats de les 8 marques. El BMW iX1, model 100% elèctric, encapçalarà la cursa, destacant l’aposta del grup per vehicles que emeten 0 emissions de CO2, 0 soroll i 0 olors.

L’atractiu de la Grup Oliva Motor Mitja Marató s’estén més enllà de les fronteres locals, amb participants provinents principalment de Catalunya i una presència significativa d’altres regions de l’Estat Espanyol. Es destaca la notòria participació femenina, aconseguint el 30%. Pel que fa a les modalitats, el 47% es mesurarà a la mitja marató, un altre 47% als 10k, i un 6% restant optarà per la modalitat roller (patinadors i patinadores).

L’edat mitjana dels participants se situa en 41 anys i reflecteix una diversitat generacional. Amb un 60% dels i les participants provinents de la província de Tarragona, la Grup Oliva Motor Mitja Marató de Cambrils atrau corredors de diverses localitats i contribueix a la riquesa multicultural de l’esdeveniment.

Amb 1.600 inscrits, un 20% més que el 2023, la Grup Oliva Motor Mitja Marató de Cambrils continua el seu creixement com la carrera amb més participació a la província de Tarragona. La participació femenina, la reducció de residus plàstics i el compromís amb vehicles sostenibles demostren el caràcter progressista d’aquest esdeveniment.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.