19a Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya al Centre de Lectura

El Centre de Lectura participa, una edició més, en la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, que organitza la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat amb l’objectiu d’aprofundir en la presència de l’espiritualitat en la cultura audiovisual, fer visibles les diferents manifestacions religioses i espirituals i contribuir a afavorir el diàleg interreligiós i la cohesió social. Les projeccions que es duran a terme al Centre de Lectura, de manera gratuïta, són les següents.

18 de novembreL’estació de les dones, de Leena Yadav. Índia, 2016. 116 min. Presentació de la pel·lícula a càrrec de Sílvia Montserrate, coordinadora de la Càtedra UNESCO de Diàleg Intercultural de la Mediterrània. En un poble rural de l’Índia, la Rani, la Lajjo i la Bijli, tres dones corrents, comencen a alliberar-se de les tradicions mil·lenàries que les han mantingut lligades a la servitud.

22 de novembreVan arribar de nit, d’Imanol Uribe. Espanya, 2021.107 min. VOSC. Presentació de la pel·lícula a càrrec de Lluís Bonfill, professor i cinèfil. La matinada del 16 de novembre de 1989, en plena guerra civil a El Salvador, sis sacerdots jesuïtes –entre ells el teòleg de la teoria de l’alliberament Ignacio Ellacuría– són assassinats a la Universitat Centreamericana (UCA). El Govern culpabilitza la guerrilla del Front Farabundo Martí per a l’Alliberament Nacional (FMLN), però una dona desmenteix la versió oficial: l’empleada de la neteja de l’UCA, que ha vist els veritables assassins, l’exèrcit. Aquella mirada femenina serà clau per esclarir la veritat i fer justícia.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.