1r Festival d’Art a Pagès, Partides, els dies 26 i 27 de novembre a Cambrils

La primera edició del PARTIDES, el 1r Festival d’Art a Pagès, se celebrarà el cap de setmana 26 i 27 de novembre en un espai agrícola de 14 hectàrees característic de la zona, referenciat per l’obertura al mar i el perfil de la serralada prelitoral. La programació i la ubicació de festival es poden consultar al web www.partidesfestival.cat.   

La iniciativa liderada un petit grup heterogeni d’agitadors culturals del territori compta amb el suport del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils i la Diputació de Tarragona.  

El festival utilitza la fusió de l’art amb l’entorn agrari per donar-los a conèixer mútuament, repensant la mirada sobre el paisatge, fent valdre i promovent el diàleg a través de l’art contemporani, incentivant noves xarxes de sabers i estimulant experiències amb les arts visuals i sonores, l’entorn i els seus habitants.  

La programació consisteix en un conjunt d’instal·lacions que, amb algunes accions associades, conformaran un recorregut per la partida on se celebra el festival, alhinterland cambrilenc.  

Per una banda, les instal·lacions d’Àngels J. Sagués i Diego Gil, sorgides d’una convocatòria oberta, seran peces creades ad hoc, al voltant de temes com la cultura de la immediatesa o la reivindicació de l’àmbit emocional actiu.  

Per l’altra, Monica Mura i Pep Aymerich amb Jofre Sebastian proposen cadascú una acció-instal·lació amb un fil reflexiu comú al voltant del treball de la terra: Camp-so, “cultivar el so per escoltar la terra”, una literal recerca sonora i “Soc casa”, una construcció onírica aixecada sobre la profunda necessitat de transcendència.  

Una altra acció del cartell de PARTIDES és la proposta de l’artista plàstica lleidatana Núria Costa Balasch, PLANTacció, que convidarà a les persones visitants a plantar lletres per a fer germinar paraules. 

La jornada de dissabte es clourà amb Dlight, el projecte més recent del valencià Martí Guillem, en el qual el so i la llum es retroalimenten, generant una experiència poètica i hipnòtica alhora que brutal. 

El diumenge, a banda de poder-se visitar les instal·lacions, també se celebrarà un taller de dansa, LabraT, pel qual ja s’han obert les inscripcions a partidesfestival@gmail.com. La proposta corre a càrrec de Lamajara, una estructura artística que elabora projectes de dansa en formats singulars. LabraT és una innovadora pràctica de moviment inspirada en el treball del camp. 

PROGRAMACIÓ  

DISSABTE 26.11.22 

11:30h Obertura de portes i presentació del Festival. 

11:30 a 17:30h. Instal·lacions visitables. Àngels J. Sagués (Tot va tan de pressa), Diego Gil (Tòtems), Pep Aymerich i Monica Mura. 

12:30h. Núria Costa. PLANTacció. 

13:30h.  Pep Aymerich. Soc casa. 

14:00-15:30h. Pausa. Música i dinar informal. 

16:30h. Monica Mura. Camp-so. 

17:45h. Martí Guillem. Dlight. 

DIUMENGE 27.11.22 

11:30h. Obertura de portes i presentació del Festival. 

1130 a 14:30h. Instal·lacions visitables. Àngels J. Sagués (Tot va tan de pressa), Diego Gil (Tòtems), Pep Aymerich i Monica Mura. 

11:45h. Pep Aymerich. Sóc casa. 

12:30h. Núria Costa. PLANTacció. 

13:15h. Monica Mura. Camp-so. 

14:00h.  Lamajara. Taller de dansa LabraT. (inscripcions obertes: a partidesfestival@gmail.com)  

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.