47a edició de la Festa del Calamar de Salou

L’Ajuntament de Salou, a través de l’àrea de Serveis Culturals, i amb la col·laboració del Club Nàutic de Salou, inicia, el proper dilluns, 21 de novembre, la XLVII edició de la Festa del Calamar, celebració que reunirà els aficionats del món de la pesca del municipi. La festa, que consisteix en el tradicional concurs de pesca d’aquest mol·lusc, és de les més antigues que se celebren amb continuïtat a Salou, amb 47 anys de trajectòria.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha recordat que “aquesta festa posa en valor la tradició marinera del municipi, que perdura al llarg dels anys, fent que sigui la celebració més antiga de Salou”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha encoratjat les famílies que, any rere any, participen en aquest concurs, a sortir amb les seves embarcacions i a gaudir de la mar, un cop més”.

El tret de sortida de la festa tindrà lloc al Club Nàutic de Salou, el proper dilluns, 21 de novembre, a partir de les 15.15 h, i fins a la posta de sol. Es manté un any més la prohibició de la pesca al curri.

Segons la normativa establerta a les bases, a les 18.45 hores finalitzarà el temps límit de presentació al control de pes. Com ja és tradicional, els horaris d’inici i finalització del temps de pesca s’avisaran amb el llançament d’un coet. Només puntuarà la pesca de calamars.

El proper diumenge, 27 de novembre, al migdia, es donarà fi al concurs, amb el lliurament de trofeus, i un refrigeri per a totes les persones participants, al restaurant La Terrassa del Club Nàutic.

Els premis seran els següents: 1r, 2n i 3r, per a la categoria d’un únic tripulant; i 1r, 2n i 3r, per a la categoria de més d’un tripulant. A més, s’atorgarà el trofeu al calamar més gran –per part del Club Nàutic-;  i un altre per a aquell que pesqui el major nombre de calamars –per part de la Societat de Pesca de Salou. També es lliurarà un record commemoratiu a la resta de participants.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.