20a Mostra de Cinema Espiritual al Centre de Lectura

El Centre de Lectura de Reus participa, una edició més, en la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, que organitza la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat amb l’objectiu d’aprofundir en la presència de l’espiritualitat en la cultura audiovisual, fer visibles les diferents manifestacions religioses i espirituals i contribuir a afavorir el diàleg interreligiós i la cohesió social. Les dues pel·lícules que es projectaran a l’entitat en aquesta edició són:

20 de novembre: Morir en comunitat. De la mort a la benedicció de les abadesses de Sant Pere de les Puel·les a la baixa edat mitjana. Presentarà l’acte Irene Brugués Massot, codirectora del curtmetratge.

Aquest curtmetratge recrea els gestos i moviments de les principals escenes que es desencadenaven en el si de la comunitat monàstica durant la baixa edat mitjana, en un moment tan important i delicat com era l’impàs de la mort de l’abadessa a la successió, passant per l’elecció i la presa de possessió.

27 de novembre: Sufisme BCN: espiritualitat, musica, ecologia, de Pedro Burruezo i Francesc Esteva. Presentarà l’acte Pedro Burruezo.

El sufisme, la via mística de l’islam, viu un renaixement sense precedents a tot Europa, i Barcelona i Catalunya no en són una excepció. Aquest documental, que té un interès merament divulgatiu, dona veu a algunes d’aquestes persones que es mouen al voltant del sufisme i de les seves tariqes o confraries. També reflexionen musulmans i musulmanes que, sense pertànyer a cap tariqa en concret, comparteixen els mateixos interessos que els mûrids o aprenents de sufís. I tampoc oblida que el sufisme i les seves diferents disciplines creatives atrauen un bon nombre d’artistes de diversa índole que, no sent sufís ni musulmans, comparteixen similars objectius estètics i espirituals.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.