Programa d’activitats del 25N

Amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que se celebra el 25 de novembre, l’Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials de l’Ajuntament de Reus comença avui una campanya per sensibilitzar la ciutadania sobre les violències masclistes. Amb el lema “A una veu contra les violències masclistes!” s’han programat diverses activats amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre aquesta problemàtica i d’informar dels diferents serveis d’atenció a les dones existents a la ciutat. A més, enguany, s’ha posat el focus sobre el Casal de les Dones, un equipament que presta una atenció universal a les dones, també a les víctimes de violència, i que facilita l’accés a diversos recursos: jurídics, psicològics, d’empoderament, etc. Per aquest motiu, la majoria d’actes programats es faran en aquest espai.

La campanya fa una crida a les dones que pateixen qualsevol mena de violències masclistes o a una persona coneixedora d’una situació d’aquest tipus a demanar ajuda. La difusió de la campanya es farà a través de cartelleria al carrer, al web municipal, a les xarxes socials de l’Ajuntament de Reus i als mitjans de comunicació locals.

L’Oficina d’Atenció a la Víctima
L’OAV atén totes les persones (menors, gent gran, dones, amb discapacitat o amb malaltia mental…) víctimes de qualsevol classe de violència. Ofereix els serveis següents: acompanyament a la víctima; activació de recursos, en cas que sigui necessari; suport en la tramitació d’ajudes econòmiques, seguiment de les incidències del servei telefònic d’Atenció i Protecció per a víctimes de la violència de gènere (ATENPRO) de Creu Roja; seguiment de les ordres de protecció; informació i orientació; atenció social; derivació a serveis especialitzats de violència; el aboració de denúncia, si cal, i assessorament legal.

L’OAV es troba ubicada a la comissaria de la Guàrdia Urbana, a l’avinguda Marià Fortuny, 27. A més de fer-ho de manera presencial, també es pot contactar amb aquest servei a través dels números de telèfon de la Guàrdia Urbana 977 010 092 (extensió 2318). Per a més informació sobre l’OAV es pot consultar l’enllaç següent: http://www.reus.cat/serveis/oficina-d-atencio-la-victima-oav-0

Servei d’Informació i Atenció a les Dones
El SIAD atén, informa, orienta, assessora i, si cal, deriva a serveis especialitzats a les dones, en especial a les que es troben o s’han trobat en una situació de violències masclistes. Ofereix informació i orientació; activació de recursos, en cas que sigui necessari; suport en la tramitació d’ajudes econòmiques; atenció social individual; suport psicològic, i assessorament legal.

El SIAD es troba ubicat al Casal de les Dones, al número 9 de la plaça de la Patacada, i es pot contactar amb aquest servei a través del número de telèfon 977 010 672 o a través del correu electrònic siad@reus.cat. Per a més informació sobre el SIAD es pot consultar l’enllaç següent: https://www.reus.cat/servei-dinformacio-i-atencio-les-dones-siad

Acte institucional i altres activitats programades
Les activitats programades són gratuïtes i obertes a tothom. Tot i això, per motius d’aforament, cal confirmar assistència enviant un correu electrònic a casaldones@reus.cat amb nom i cognoms i DNI.

L’acte institucional es farà el divendres 24 de novembre a les 10.30 h al Saló de Plens de l’Ajuntament de Reus. Consistirà en la lectura del manifest, que enguany destaca la necessitat de fer front de manera col·lectiva a les violències masclistes, a càrrec de María Josefa Clavero Tono, cap de la Unitat de Violència vers la Dona de la Subdelegació del Govern a Tarragona; parlaments institucionals, i actuació del grup musical Bego Vázquez i Carlos Bianchini.

Del 13 al 30 de novembre, es pot visitar l’exposició de cartells del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones de l’Ajuntament de Reus i cartells de la Generalitat de Catalunya sobre la temàtica de la violència masclista a la sala Rentadors del Casal de les Dones.

El dilluns 20 de novembre, d’11 h a 13.30 h, a la plaça de la Patacada, davant del Casal de les Dones, es faran dibuixos corporals amb el lema: A una veu contra les violències masclistes! I a les 17.30 h, a la sala d’Actes del Casal de les Dones, hi haurà la presentació i projecció del curtmetratge sobre la violència masclista “Un cop de mà et pot canviar la vida”, impulsat pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, a càrrec de la Laura Anglès Requena, psicòloga d’aquest servei.

El dimarts 21 de novembre, a les 10.30 , a la Sala d’Actes del Casal de les Dones, es representarà l’obra de teatre “La Senyora X” amb la Companyia Teatrosfera i hi haurà un debat posterior.

El dimecres 22 de novembre, a les 10.30 h, a la Comissària Central de la Guàrdia Urbana de Reus, hi haurà una jornada de portes obertes de l’OAV i una xerrada sobre l’atenció legal i gratuïta durant el procés de denúncia per violència masclista, a càrrec de professionals de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Reus, de la Guàrdia Urbana de Reus, del SIAD i de l’OAV.

El dijous 23 de novembre, a les 12 h, a la plaça de la Patacada, davant del Casal de les Dones, l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita Esteruelas, i la regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials, Anabel Martínez Serrano, inauguraran un banc de color lila amb el lema «Atura’t, reflexiona i suma’t en contra de les violències masclistes» en homenatge a totes les víctimes, supervivents i no supervivents, de la violència masclista.

Es pot consultar el programa amb la informació detallada de totes les activitats a ww.reus.cat i en el programa adjunt.

Per a més informació sobre els serveis d’atenció a les dones de l’Ajuntament de Reus es pot consultar el web de l’Ajuntament de Reus i el Facebook i Instagram del Casal de les Dones.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.