22è Torneig Mare Nostrum Cup de Salou, del 6 al 9 d’abril

El torneig ha estat presentat amb l’assistència de l’alcalde Pere Granados i Albert Viñas, CEO & Co-Founder del Mare Nostrum Cup.

Cal destacar que es tracta del torneig més gran que es fa a la Costa Daurada i s’està competint per ser el primer més gran de Catalunya. La d’enguany, és l’edició més important que s’ha fet.

Es desenvoluparà del 6 al 9 d’abril i aplegarà 390 equips de participants, entre 8 i 18 anys, i entre masculins i femenins. Estem parlant d’uns 7.500 jugadors, que aniran acompanyats d’entrenadors, delegats i familiars, la qual cosa suposa 18.000 persones més. Seran, doncs, unes 25.000 persones que pernoctaran al territori, en 11 hotels diferents de Salou i municipis veïns.

A nivell d’impacte econòmic, es calcula que pot situar-se al voltant dels 7,5 MEUR.

L’alcalde de Salou ha felicitat l’organitzador del torneig, Albert Viñas, pels èxits obtinguts i ha remarcat la importància de l’esport base.

Ha recordat el fet que el municipi “treballa com una destinació turística esportiva”, i també que “recentment, vam donar a conèixer a Madrid aquest producte turístic que fa temps que treballem i que ens dona molt bon resultat, tant per la feina feta per part de l’Ajuntament, com també pels promotors de turisme esportiu”.

Segons Granados, “el turisme esportiu va més enllà d’allò que és esport”, ja que és sinònim de “salut, benestar i valors com l’esforç”.

L’alcalde ha destacat que “l’esport és economia” i, per això, “continuarem treballant per fomentar que el nostre municipi sigui una destinació esportiva de referència internacional”.

Ha esmentat el projecte de la futura ciutat esportiva i ha parlat dels “primers equipaments que volem executar a Emprius, que són dos camps de futbol, amb una piscina olímpica coberta”. En aquest sentit, ha parlat de la “territorialització del producte turístic”, fent referència al fet que Salou és l’epicentre del Torneig Mare Nostrum Cup Easter, però “d’altres municipis poden gaudir i aprofitar la bonança del turisme esportiu”.

Procedències

Hi haurà jugadors de Catalunya, Euskadi, Navarra, Madrid, Aragó, València, Balears i Canàries, que debuta enguany. A nivell internacional, s’esperen equips dels Estats Units, Mèxic, Anglaterra, Irlanda, Escòcia, Gal·les, Hongria, Emirats Àrabs, Dinamarca, Finlàndia i Lituània. S’ha crescut a nivell estatal i també en nombre absolut d’estrangers.

Els encontres es jugaran a les instal·lacions esportives del Futbol Salou Sports Center. Però també es disputaran partits als estadis municipals de Salou, Les Borges del Camp, Riudoms, Torredembarra, Alcover, Reus, Tarragona, El Morell, Constantí, Altafulla i La Canonja. Estem parlant, de 40 camps en 10 localitzacions diferents del Camp de Tarragona.

Pel que fa a categories, n’hi ha un total de 14, 10 de masculines i 4 de femenines, modalitat, aquesta darrera, que va néixer l’any passat i que enguany va cap al camí de la consolidació.

De la mateixa manera que es vol fixar al calendari l’acte inaugural del torneig; una desfilada que tindrà lloc el proper dijous, dia 6 d’abril, a les 19 hores, pel passeig Jaume I, i que l’any passat va aplegar més de 3000 persones.

Fins diumenge, dia 9, es disputaran els partits i les finals, i el lliurament de premis es farà entre les 13 i les 14 hores

Segons ha explicat Albert Viñas, “volem que el torneig sigui una experiència i implicarem el territori, amb competicions de gamers, actes culturals amb els Gegants de Salou i la Batucada; l’hora del vermut i freestyleers, que oferiran actuacions als camps de futbol i als hotels”. Així mateix, “tenim un acord amb Shopping Salou i amb el trenet. Volem oferir una experiència de comerç, gastronomia, cultura i esport”. També “seguim apostant per ser sostenibles”, de manera que “tot es fa a través d’una aplicació i hem eliminat els plàstics”. Així, l’aigua es podrà obtenir directament de fonts.

El vessant solidari serà a través de la venda de localitats a Salou i a Riudoms, on es vendran unes localitats la recaptació de les quals anirà a mans de la investigació per l’ELA.

Cal dir que respecte a l’any passat, enguany, hi ha 100 equips participants més, la qual cosa representa un 25% d’increment, i aquesta dada es trasllada a tots els nivells, pernoctacions, impacte econòmic, etc.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.