25 anys del Consell d’Infants Ciutadans

El primer cop que un grup d’infants es van reunir per a treballar propostes per a millorar la ciutat va ser l’any 1999 arrel de l’aprovació del reglament de constitució del Consell d’Infants el dia 19 d’abril de 1999. Aquell cop hi van formar part 16 alumnes de 8 escoles de la ciutat, 8 de 5è i 8 de 6è. El programa Infants Ciutad ans es va desenvolupar de manera interdepartamental entre les regidories d’Ensenyament, Formació (IMFE) i Serveis Socials. La primera audiència al Saló de plens per explicar les seves propostes, per aquell temps l’alcalde era Josep Abelló, va ser el 2 de juny de 2000.

Des de llavors i progressivament s’han anat incorporant més escoles al programa Infants Ciutadans i per tant més infants al Consell, fins arribar al curs actual 2023-2024, amb l’aplicació del nou reglament aprovat el juliol de 2023, en què ja han format part del consell 51 alumnes de 5è de primària i 52 alumnes de 6è de primària, representants de 25 escoles.

El Consell d’Infants Ciutadans celebrarà una festa per commemorar els 25 anys d’història d’aquesta proposta participativa. La Festa ha estat organitzada per la regidoria d’Educació i Ciutadania, amb la col·laboració del Pla Educatiu d’Entorn, i tindrà lloc a La Palma divendres 7 de juny de les 17:15 a les 19h.

Hi estan convidats tots els alumnes que enguany fan 5è i 6é de la ciutat, els docents, i les seves famílies de les escoles que participen al programa o hi han participat algun any. També s’ha fet una crida per tal de que participin alumnes i joves que han estat consellers en algun dels darrers 25 anys.

La festa s’ha organitzat a partir de les propostes de la comissió de 6è del consell, i comptarà amb la col·laboració d’alguns consellers per a dinamitzar els jocs dels 5 espais cada un relacionat amb un tema d’entre els 25 tractats al llarg del anys.

També hi haurà una companyia on una de les actrius és una ex-consellera, que animaran la festa de manera itinerant dins La Palma i promouran la participació de forma divertida.

I com que no hi ha festa sense música, un jove dj, també ex-conseller, amenitzarà amb música i animarà a ballar a tots els i les assistents.

A un altre espai també es podran fer aportacions sobre quins temes podria treballar en els propers anys el consell d’infants, es podrà veure una exposició de murals dels diferents temes treballats al llarg de la història fets pels consellers de 6è i els seus companys, i un recull de fotografies de diferents anys del consell.

Es comptarà amb la visita de l’alcaldessa i de diferents regidors al llarg de la festa, i s’ha convidat diferents tècnics que han impulsat i dinamitzat el consell d’infants al llarg dels diferents anys.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.