La matemàtica Eva Miranda serà la pregonera de la Festa Major

La pregonera de la Festa Major de Sant Pere 2024 serà la matemàtica reusenca Eva Miranda Galcerán, després de rebre l’encàrrec de l’alcaldessa de la ciutat, Sandra Guaita. És professora Catedràtica en Geometria i Topologia al departament de Matemàtiques de la Universitat Politècnica de Catalunya, membre de l’IMTech i CRM. Va ser postdoc Marie Curie a Tolosa i Juan de la Cierva (UAB). Ha estat professora convidada a l’Observatori de París, a l’MIT, a la Universitat de Tolosa i a la Universitat de París 8 i va ser Doctora Vinculada al CSIC i Chercheur Affilié a l’Observatori de París. És directora del Laboratori de Geometria i Sistemes Dinàmics a la UPC i líder del grup d’investigació de Geometria i Aplicacions a la mateixa UPC.

La seva àrea d’investigació se centra en la Geometria Diferencial i les seves interaccions amb Física Matemàtica i Sistemes Dinàmics. Miranda ha estat autora de més de 70 articles en científic, ha dirigit 9 tesis doctorals i ha format part de nombrosos panells internacionals, entre els quals, membre dels jurats dels premis Caselles, UMALCA i Lichnerowicz. És editora de diverses revistes incloses el Journal of the European Mathematical Society i de la revista Matemàtica Iberoamericana. Des del 2020 és membre del Consell d’Administració de l’Institut Henri Poincaré de París.

Eva Miranda Galcerán ha estat distingida amb dos premis ICREA Academia consecutius, el 2016 i el 2021, amb una Càtedra d’Excel·lència de la Fundació de Ciències Matemàtiques de París el 2017-2018; un premi Bessel de la Fundació Humboldt el 2022, i el Premi François Deruyts per l’Academia Reial Belga el 2022. El 2023 ha estat nomenada Hardy Lecturer per la London Mathematical Society.

El Pregó de la Festa Major de Sant Pere 2024 serà el dilluns dia 24 de juny, a les 20:00 h, al Saló de Plens de l’Ajuntament de Reus.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.