2a edició del Premi de Narrativa Ciutat de Reus ‘Diré el que em fuig’

La regidoria de Cultura i Política Lingüística convoca la segona edició del premi de narrativa Ciutat de Reus «Diré el que em fuig», amb l’objectiu de fomentar i donar suport a la creació literària en català i dotar de prestigi als creadors i creadores a partir del reconeixement púb lic del seu treball.

La dotació del premi creix respecte la primera edició de l’any passat i consisteix en 10.000 euros per a l’autor de l’obra i l’edició del treball. La dotació de l’any passat van ser 6.000 euros

La temàtica de les obres presentades és lliure i haurà de tractar-se d’una obra en prosa, predominantment literària, sense limitació en el gènere.

L’obra ha de ser original i inèdita. No pot haver estat guardonada en altres certàmens, ni haver estat presentada a cap altre concurs pendent d’adjudicació, ni compromesa o en tràmits de publicació amb cap editorial.

Les obres que vulguin prendre part en aquest premi hauran de ser enviades per correu electrònic a l’adreça preminarrativa@reus.cat fins al 30 de juny. La resolució del jurat tindrà lloc al mes de desembre de 2022.

El jurat estarà integrat per:

  • Daniel Recasens, Regidor de Cultura i escriptor (president)
  • Enric Viladot, editor de Viena Edicions.
  • Silvana Vogt, escriptora i llibretera.
  • Marina Porras, crítica literaria.
  • Jesús Argentó, editor de Stroligut, revista digital de literatura catalana i en català.
  • Cristina Garreta, Directora del Servei Municipal de Biblioteques (secretaria del jurat).

Aquest premi vol honorar la memòria de Gabriel Ferrater i Soler, poeta, crític, traductor i lingüista nascut a Reus el 20 de maig de 1922. També per aquest motiu, el premi pren per nom el darrer vers del poema «A l’inrevés», que forma part del seu primer llibre “Da nuces pueris”, publicat el 1960.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.