30a edició dels Premis Cambra

L’escenari del Teatre Fortuny de Reus ha acollit l’entrega dels Premis Cambra amb els quals la Cambra de Comerç de Reus reconeix persones i realitats empresarials del territori. Aquest 2022 la Corporació reusenca ha premiat projectes destacats per la seva aposta per la innovació tecnològica i la transformació digital.

Una trentena d’empreses i institucions dels sectors tecnològic, agroalimentari, industrial, turístic i cultural han estat guardonades. Els premis d’honor d’aquest 2022 distingit a Andreu Rodríguez, per ser un dels pioners Reus a partir de l’impuls de l’empresa Data Logic, avui Ticnova, i actualment formant una de les col·leccions privades d’Art Tecnològic més grans del món amb New Art Foundation. També  s’ha premiat a Josep Anton Aliagas per la seva trajectòria en la creació d’empreses tecnològiques.

La Universitat Rovira i Virgili i el Centre de Lectura de Reus també han rebut un premi d’honor. En el cas de la URV, destacant especialment el projecte que coordina per la creació d’un segell digital del vi. En el cas de Centre de Lectura, es reconeix la tasca de digitalització del seu fons documental, amb més de 300.000 referències consultables, i el sistema de difusió en línia de les seves activitats que ha permès multiplicar l’efecte divulgador de l’entitat. Per altra banda, el Clúster TIC Catalunya Sud, ha rebut també un dels guardons pel seu impuls i suport al sector tecnològic de les comarques de Tarragona.

Entre les distincions en l’àmbit periodístic destaquem especialment la de la periodista Mònica Carrasco per la seva sèrie d’articles publicat en el darrer any a l’Indicador d’Economia  sobre casos d’èxit d’empreses tecnològiques de les comarques de Tarragona, amb especial atenció a dones protagonistes dins aquest sector.

El president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, ha destacat la capacitat de treball que les empreses demostren a diari i que les converteixen en ‘l’autèntic capital del nostre territori”. En aquesta línia, ha demanat lideratge al territori per reivindicar de manera unitària “unes infraestructures dignes i que permetin el desenvolupament econòmic de les nostres comarques”. “Fem xarxa, sumem em positiu i descartem el que ens separa”, ha dit Just.

Albert Martínez Lacambra, director general de Red.es, responsable del programa Kit Digital, ha estat l’encarregat d’obrir la gala d’entrega dels premis. Ha remarcat  que 230.000 empreses han sol·licitat ja l’ajuda a través del programa i que l’objectiu és arribar a les 800.000 a tot l’Estat. A Tarragona, destaca la xifra de prop de 1.500 agents digitalitzadors adherits al programa Kit Digital fins ara. “La digitalització millora la competitivitat i hem de garantir que les empreses puguin fer-ho. La  capil·laritat que estem aconseguint amb aquest projecte sense precedents és també gràcies a l’ajuda de les cambres territorials i el seu contacte directe amb el teixit empresarial”, ha dit Martínez Lacambra. La previsió de Red.es és haver atorgat 90.000 ajudes un cop acabi 2022.

Els Premis Cambra ha tingut també caràcter solidari recaptant fons per al projecte Rehabilitem l’Estel, una iniciativa de Llars Socials Reus que té per objectiu adequar cinc habitatges sostenibles i socialment justos al carrer de l’Estel de la capital del Baix Camp destinats a famílies amb dificultats.

La gala d’entrega dels guardons ha comptat amb l’actuació musical de l’espluguina Anna Amigó, que va interpretar diverses peces del cançoner popular centrades en el  paper de la dona.

RELACIÓ DE GUARDONATS/ES

La Cambra de Comerç de Reus ha atorgat aquest 2022 un total de 29 reconeixements a empreses i entitats del territori: Electrònica Reus – SONY, Ramon Bergadà Mecanització d’Oficines SL, Biosfer Teslab, Quercus Technologies, Club Tennis Reus Monterols, Solcam Energía SL, Viniscoop SL, Food Aerosols Spain SL, Vigerm SL, Pins Platja Apartaments, Institut Antoni Ballester, Port Massaluca, Institut Joan Amigó i Callau, José Maria Sans Amill SA, Perinet, Denominació d’Origen Montsant, CoEbreLab 5G Rural, Genius, Terra Alta Consultoria TIC, Gráficas Salaet SA, Clúster TIC Catalunya Sud.

Els Premis d’Honor Cambra Reus 2022 han estat per la Universitat Rovira i Virgili, el Centre de Lectura de Reus i els reusencs Andreu Rodríguez Valvent i Josep Anton Aliagas. A tot plegat cal sumar-hi quatre distincions en l’àmbit periodístic que han retratat la realitat empresarial de les comarques de Tarragona destacant la feina de Clara Marquiegui a Canal Reus, Joel Medina al Reusdigital.cat, Jaume Garcia al Tots21 i Mònica Carrasco a l’Indicador d’Economia.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.