30a Nit del Foc de Cambrils

La colla gegantera Tota l’Endenga no només marca el ritme festiu amb la seva presència i tradició, sinó que aquest any assumeix un paper encara més destacat. El proper divendres 1 de setembre, seran els encarregats de pronunciar el pregó que donarà el tret de sortida als actes de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí.
Aquest pregó, més que un simple anunciat, és una fervent crida a la festa, una invitació vibrant a tots els cambrilencs, cambrilenques i visitants a sumar-se a les celebracions.
Aquest dissabte 2 de setembre de 2023 es commemorarà un esdeveniment especial per a la ciutat de Cambrils: la 30a edició de la Nit del Foc. Organitzada per la colla gegantera Tota l’Endenga, aquesta festa s’ha consolidat com un dels actes de referència del panorama festiu local, tant pel nombre de participants com pel carisma que té per a molta gent de totes les edats.
L’origen de la Nit del Foc es remunta a la Primera Trobada de Gegants de Cambrils, on va néixer com un complement per amenitzar la nit de la trobada. No obstant, la resposta entusiasta de la comunitat va propiciar que ràpidament adquirís una identitat pròpia, distinguint-se com un dels esdeveniments més esperats de l’any.
El programa d’aquesta jornada comença a mitja tarda amb un correfoc infantil amb la participació de 6 colles que permet als més petits gaudir de la màgia del foc en un entorn segur, on per finalitzar la festa es realitzarà el ja tradicional berenar de coca amb xocolata pels xiquets i xiquetes. Destacar que enguany, es donarà el tret de sortida a la festa amb la presentació de la cançó tradicional “Tirinà Petxina”, per fer la crida a la festa que es podrà escoltar a l’inici del correfoc infantil.
A mesura que cau la nit, els carrers estrets del Barri Antic de Cambrils es transformen en un escenari vibrant on amb la participació de 8 colles de diables i bèsties de foc omplen l’ambient amb la seva energia contagiosa. Els actes de la nit comencen a les 22 h amb la Baixada de Torxes on participen el Marquès de los Vélez i el Cabo Quiñones, fins a la Plaça de la Vila on tindrà lloc l’inici del correfoc que transcorre pels carrers del casc antic, i finalitza a la Plaça del Setge amb l’encesa del castell de focs final. La festa no acaba aquí; un concert posterior que es celebrarà al Parc del Pinaret on tocaran Ebri Knight, Sixtus i DJ Ceba posará el punt i final dels actes de la 30 edició de la Nit del Foc de Cambrils.
Convidem a tots els cambrilenc i cambrilenques i visitants a unir-se a aquesta festa emblemàtica i a ser part d’aquesta tradició que, després de 30 edicions, continua ardent amb més força que mai.
Per a més informació o detalls del programa, si us plau, contacteu amb totalendenga@totalendenga.org.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.