«36 propostes refrescants», l’oferta d’activitats d’estiu de la xarxa de Centres Cívics

Gaudir de l’estiu i teixir relacions entre entitats i ciutadania. Aquests són els principals objectius de «36 propostes refrescants», la programació d’estiu que ofereix la xarxa de centres cívics municipals. Per tercer any consecutiu, la xarxa programa un seguit d’activitats estivals, obertes i gratuïtes, que es  desenvoluparan del 6 de juny al 31 de juliol. Un total de 35 activitats diverses, distribuïdes en diferents franges horàries per tal que poder donar opcions a tothom a que hi participi. Hi ha 14 activitats programades al matí, 14 a la tarda i 8 al vespre.

La programació es presenta en públic aquest dijous 6 de juny a les 20:00h, al Centre Cívic Mas Abelló, coincidint amb la cloenda del curs de la xarxa de centres cívics. La celebració s’inicia a les 18:30h, i entre altres activitats s’ha programat un concert del Cor Ciutat de Reus, acords de Reus i la Colla Musical els Tranquils.

La diversitat d’activitats de «36 propostes refrescants» va des dels concerts familiars als assajos oberts d’elements del seguici festiu com els balls de Cavallets, de gitanes, Xiquets de Reus, la Víbria, fruit del treball amb les entitats de la ciutat i en la línia de col·laboració i participació.

També, s’han programat classes obertes de ball: salsa, bachata, ball folk; i classes de cuina, amb cuina per revetlles, raw–food, smoothies, gaspatxos innovadors, showcooking, etc.

Destaquen també les visites guiades. Se n’han programat a la planta potabilitzadora d’aigua, als Horts Eco Urbans, als pavelló dels distingits de l’Institut Pere Mata, als Blocs Bofill del barri Gaudí, a l’exposició del Museu Salvador Vilaseca «La guerra del Rif», o el taller de la pintora Myriam Arnold. Finalment s’han previst sortides organitzades en col·laboració amb entitats i altres departaments municipals com al passeig de la Boca de la Mina en el marc del projecte de recuperació i millora de l’espai; l’observació astronòmica a l’ Ermita Santa Anna, amb l’Associació Astro Torroja; un tast d’oli, amb la col·laboració del Consell Regulador DOP Siurana; i una ruta de portes emblemàtiques de la ciutat, amb la col·laboració de l’Associació Reus Ocults.

Les activitats programades durant els mesos d’estiu des de fa tres anys han anat creixent tant en quantitat com en el número de persones participants. L’any 2017 es van oferir 8 activitats, en les que hi van participar 213 persones; i l’any passat es van oferir un total de 21 activitats, en les que van participar 813 persones.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.