El XVIII Campionat d´España d´Escalada serà a Cambrils del 7 al 9 de juny

Més d’una trentena d´Arbolistes competiran per ser el millor escalador d’arbres

La XVIII Edició del CAMPIONAT d´ESPAÑA DE TREPA es celebrarà al ParcSamà, durant aquest cap de setmana (7,8 i 9 de juny). L’organització del esdeveniment va a càrrec de l´ “Asociación Española Arboricultura” (AEA), essent una oportunitat per donar a conèixer la importància que té l’arbre a les postres ciutats; a banda d’oferir una interessant competició amb més de 30 participants.

La major part dels competidors formen part de l´AEA. Aquesta institució té com a fonaments la protecció i promoció d’activitats vinculades amb l’arbre a España, on des de ja fa més de 25 anys treballa amb l’objectiu de difondre, donar coneixement i formació en matèria d’arboricultura.

L’escalada d’arbres també pot ésser un esport i auqest cap de setmana, a l’arbreda del Parc Samà, una trentena d´arboristes arribats de tota la península, lluitaran per a demostrar-ho.

Els competidors, mitjançant tècniques d’escalada avançada, hauran de demostrar les seves habilitats davant una selecció d’exemplars arboris del parc, amb un clar objectiu: aconseguir la classificació entre els tres primers per tal d’optar a un lloc en el proper campionat europeu.

La competició es desenvolupa de la següent manera;

Per començar, cinc probes eliminatòries:

Llançament d´Hondilla (exercici de precisió per instal·lar la corda des de el terra).

Treball o Desplaçament (simulació d’una operació habitual de moviment en l’arbre per intervenir)

Ascens (tècnica de pujar per la corda)

Escalada ràpida (ascens cronometrat i a pols)

Rescat (baixar a un accidentat des de l’arbre en menys de 5 minuts)

Totes aquestes accions sense trencar una sola branca.

En aquesta primera part del CAMPIONAT participen tots els aspirants i de les classificacions finals aconseguides, els cuatre primers classificats passaran a la gran final: “La prova dels Mestres”.

Tradicionalment, el campionat va lligat a la Feria de Maquinaria y Materiales afines a la Arboricultura, on les principals marques del sector s’hi troben per mostrar les darreres novetats en matèria d’arboricultura, tenint lloc els dies 8 i 9 de juny.

Cal destacar l’agraïment per la col·laboració què ha donat Expertus Turismo y Ocio, empresa gestora del Parc Samà, rebent amb gran entusiasme la iniciativa i aportant un espai tan especial per la celebració del campionat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.