38è Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal

La cooperativa Llars Familiars de Reus ha guanyat el 38è Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal, que atorguen el Centre de Lectura de Reus i l’Associació Josep Vidal i Llecha. El guardó, dotat amb 8.000 €, reconeix el treball d’aquesta cooperativa, que gestiona diversos habitatges de Reus amb finalitats socials.

Llars Familiars HSJ va néixer l’any 2015 per fomentar l’habitatge social i lluitar contra la cultura de la propietat immobiliària de preus desorbitats. L’explosió de la bombolla immobiliària ha deixat moltes famílies sense sostre o a tenir moltes dificultats per satisfer les hipoteques i els lloguers mensuals. La cooperativa adquireix habitatges i els ofereix als seus socis en règim de cessió d’ús. És un projecte que busca la sostenibilitat social, econòmica i ambiental però també l’empoderament dels interessats, ja que els seus promotors defensen que la resolució dels problemes d’habitatge no ha de venir donada des de dalt («t’han concedit un pis») sinó que requereix la seva participació activa. 

La cooperativa compta actualment amb 60 unitats familiars sòcies, de les quals 14 ja han trobat habitatge i la resta estan en llista d’espera. El lloguer mitjà d’un habitatge d’ús familiar és d’entre 200 i 225€. Llars Familiars HSJ té actualment un projecte en curs aturat per manca de finançament: l’adequació i rehabilitació d’un edifici del carrer de l’Estel. La realització d’aquesta obra permetria disposar de tres habitatges més per atendre les peticions de socis que estan en llista d’espera.

L’acte de lliurament del Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal tindrà lloc al Centre de Lectura divendres 7 d’octubre, a les 19.00 h. El Memorial té l’objectiu de fer costat a persones, grups, campanyes i investigacions dedicades a la defensa i al foment de la pau, la justícia social, el desarmament i l’ecologia.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.