Mas Carandell presenta l’oferta de formació 2022-2023

Mas Carandell presenta la nova oferta de formació 2022-2023 que inclou més de 200 accions formatives en 17 àmbits professionals, així com una àmplia oferta de recursos d’orientació professional i programes per a l’ocupació adreçats a persones que cerquen feina o que volen millorar la que tenen. Acreditar ofic ialment les competències, rebre assessorament per un canvi de sector, conèixer el mercat de treball i oportunitats laborals a Reus, o facilitar l’accés a ofertes de feina de qualitat són algunes opcions que s’ofereixen.

Les principals novetats en la programació d’aquest any es troben en els àmbits de la formació i la qualificació professional; l’orientació professional i acreditació de competències i el mercat de treball i oportunitats laborals. Àmbits que s’han potenciat per millorar l’ocupabilitat de les persones i la seva inserció laboral.

El regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, ha posat en valor l’activitat de Mas Carandell com un “actor essencial per a la reactivació econòmica i per a liderar l’Estratègia de Desenvolupament Socioeconòmic i d’Ocupació de Reus, doncs la formació i la qualificació professional són claus de progrés, per millorar les competències de les persones a les empreses i les organitzacions del territori; oferir recursos per reduir les desigualtats i el risc d’exclusió; i promoure l’adaptació als canvis i el desenvolupament econòmic local”.

Prop del 40% de l’oferta formativa 2022-2023 és presencial i la resta és semipresencial o per internet, a través de la pròpia Aula Mas Carandell o de l’Aula Mentor.

L’oferta formativa inclou propostes molt diverses: des de Comerç internacional; Tècniques de venda o Gestió de magatzem i tècniques de Picking; a l’apartat de Comerç i màrqueting o cursos de Comptabilitat bàsica, Nòmines i Seguretat Social o Gestió de la formació bonificada amb Fundae dins de l’àmbit d’Administració i gestió.

D’altres permeten obtenir una acreditació laboral, com el curs de Manipulació i aplicació de fitosanitaris; el de Manipulació d’aliments; el d’Operador/a de carretons o els tres nous cursos de preparació per realitzar les proves de competències digitals ACTIC.

Formació professional 

L’oferta de formació subvencionada pel Consorci de la Formació Contínua de Catalunya i pel Servei Públic d’Ocupació Estatal inclou els cursos Analítica web i pla de màrqueting digital; Gamificació: aplicació a les empresesPosicionament web SEO/SEM i Formació per a tutors/es d’empresa. S’adrecen a persones treballadores en actiu, en ERTO i autònoms.

Altres opcions de formació professional subvencionada són els certificats de professionalitat de nivells 1, 2 i 3 com els d’Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria; Operacions auxiliars d’elaboració a la indústria alimentària; Operacions auxiliars de serveis administratius generals i Operacions en serveis funeraris entre d’altres. Així com una nova edició del programa de simulació d’empreses SEFED, d’Activitats de gestió administrativa.

De forma específica per a joves, s’ofereixen les especialitats d’audiovisuals i videojocs a la Casa d’oficis de Creació i producció audiovisual de Treball als barris. Finalment, i com a novetat,  es preveu posar en marxa un projecte d’Formació Professional Ocupacional (FPO) dual d’Agricultura ecològica, juntament amb el Consell Comarcal del Baix Camp.

Orientació professional

Per acompanyar a les persones en la formació i l’orientació al llarg de la vida, s’ofereixen diversos recursos d’orientació professional, individual i en grup, des de les mateixes instal·lacions de Mas Carandell al barri Gaudí i des dels centres cívics municipals: el Dispositiu d’inserció laboral, l’Espai de Recerca de feina,  Espai Activa i altres. Tant per acompanyar les persones en la recerca de feina, com en el procés d’acreditació de competències professionals.

Mercat de treball i oportunitats laborals a Reus

Enguany com a novetat es fa un cicle de tres sessions “Mercat de treball i oportunitats laborals a Reus”, en el qual les mateixes empreses i professionals explicaran les condicions i requisits que s’ofereixen en diversos sectors professionals amb alta demanda al territori.

Serveis a les empreses

A més de l’oferta existent, les empreses disposen del servei de formació a mida en qualsevol modalitat, així com la gestió del pla formatiu integral, sempre amb la gestió del crèdit formatiu per FUNDAE inclòs.

La carta de serveis a les organitzacions es completa amb els de selecció de personal, gestió d’ofertes de feina, consultoria en recursos humans i desenvolupament i ajuts a la contractació, entre d’altres.

Informació i inscripció

Tota l’oferta de cursos i serveis es pot consultar al web mascarandell.cat i a la nova revista Informa’t 41, que enguany recupera l’edició en paper, a banda de la digital, amb un tiratge de 30.000 exemplars.

La matrícula i/o preinscripció es pot fer pel mateix web, o bé, presencialment Mas Carandell, de 9 a 14h de dilluns a divendres al setembre, i a partir d’octubre, també els dilluns fins les 17h. Les empreses poden bonificar tots els cursos a través de la Fundae, i la ciutadania obtenir descomptes i preus especials en els cursos no subvencionats.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.