4.675 alumnes van participar en el programa d’educació viària de la Guàrdia Urbana el curs passat

Un total de 4.675 persones es van formar el curs passat amb les diferents activitats del programa d’educació viària de la Guàrdia Urbana. La gran majoria són alumnes de centres educatius de la ciutat, i un centenar són persones que han participat en activitats obertes al conjunt de la ciutadania.

La majoria de les activitats programades tenen una doble vessant teòrica a les aules i pràctica a l’entorn dels centres escolars o el parc infantil de trànsit.

Mitjançant aquestes activitats, la Guàrdia Urbana promou des de fa anys el concepte d’educació viària als alumnes de les escoles i instituts de la ciutat, ja que es considera molt important que des de petits, els infants coneguin els elements del seu entorn viari, el significat dels senyals de trànsit i les funcions de la Guàrdia Urbana.

Les activitats posen èmfasi en la forma adequada de circular a peu, en patinet o en bicicleta per la ciutat, ja que aquests hàbits seran la base de futur per quan circulin en altres tipus de vehicles com ara ciclomotors, motocicletes, turismes, etc.

Les activitats realitzades són les següents:

  • Activitat teòrica i pràctica al parc  infantil de trànsit: 1020 alumnes (1 ESO)
  • Activitat teòrica i  pràctica al parc  infantil de trànsit i a les aules: 1.050 alumnes (5è primària i algun grup de 6è a petició del centre escolar)
  • Activitat teòrica i  pràctica a les aules i al voltant del centre: 850 alumnes (3è Primària)
  • Visites a comissaria  i introducció a la mobilitat segura: 1.030 alumnes (P4  i algun grups de P5 i 1r a petició del centre escolar)
  • Xerrada “ La Guàrdia Urbana i el civisme”: 75 alumnes (6è de Primària)
  • Xerrades i activitat pràctica sobre el vehicle de mobilitat personal: 540 alumnes (4r d’ESO)
  • Xerrades centres cívics al voltant del vehicle de mobilitat personal: 90 persones (tots els públics)
  • Formació a altres col·lectius (casals, associacions veïnals, etc…): 20 persones (tots els pública)
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.