42 parelles lingüístiques es troben a Reus per parlar en català

42 parelles lingüístiques es troben a Reus per parlar en català

42 parelles lingüístiques del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus (CNL) es van trobar el passat divendres 2 de febrer al Mas Pintat per assistir a la sessió de presentació de la 34a edició del programa Voluntariat per la llengua (VxL) a Reus. 30 d’aquestes parelles són noves i 12 continuen després d’haver-se conegut en una edició anterior.

M. Dolors Sardà, regidora d’Ensenyament i Política Lingüística i presidenta del CNL, va reconèixer la tasca de voluntaris i aprenents i en va destacar la variada procedència, ja que en aquesta edició hi participen persones de Portugal, Suïssa, Romania, Polònia, Rússia, Marroc, Perú, Colòmbia, Argentina, Brasil, Uruguai, República Dominicana, a més de Catalunya i la resta de l’Estat espanyol.

D’altra banda, la tècnica responsable del programa es va encarregar de donar als participants informacions i instruccions perquè la seva experiència com a membres d’una parella lingüística resulti ben positiva i va explicar el funcionament de les pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors, una iniciativa que vincula l’aprenentatge formal a l’aula amb situacions comunicatives reals a través de la xarxa de comerços locals que donen suport al Voluntariat per la llengua.

Finalment, Anna Saperas, directora del CNL, va detallar algunes de les activitats que s’han preparat per als participants en el VxL per a aquest trimestre, entre les quals hi ha la visita guiada a l’exposició de fotografia “Reus, retrat fotogràfic d’una centúria&rdquo ;, la participació en un taller de poesia, o la visita guiada al refugi antiaeri de la Patacada.

A més, els aficionats a l’esport tindran l’oportunitat d’assistir gratuïtament a un partit d’hoquei del Reus Deportiu, entitat col·laboradora amb el programa Voluntariat per la llengua i que des de divendres compta amb dues parelles lingüístiques formades per personal del club; d’una banda, la que es va presentar el passat desembre entre porters del primer equip d’hoquei, Càndid Ballart i Juanjo Matilla, i d’altra banda, la que es va presentar en aquest acte i que està formada per les entrenadores Laia Salicrú i Miriam de la Fuente.

Els voluntaris inverteixen una hora setmanal durant deu setmanes a conversar en català amb l’aprenent a fi que aquest guanyi seguretat i fluïdesa parlant en aquesta llengua en un ambient distès, mentre fan noves amistats i s’enriqueixen mútuament.

Les persones que estiguin interessades a col·laborar-hi com a voluntàries o com a aprenentes encara hi són a temps, i poden adreçar-se al CNL de l’Àrea de Reus, situat al carrer de l’Àliga de Reus, 1, personalment, per telèfon (977 128 861) o per correu electrònic (vxl.reus@cpnl.cat). També poden registrar-se directament al programa a través del web www.vxl.cat, o fer el tràmit als punts d’inscripció del Voluntariat per la llengua distribuïts pel Baix Camp i el Priorat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.