4a edició de la Game Jam Woman TechMakers

L’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona acull del 26 al 28 d’abril la quarta edició de la Game Jam Woman TechMakers, un concurs de creació de videojocs que vol donar visibilitat a les dones que es dediquen a aquest sector. La trobada obrirà portes el divendres 26 d’abril a les 16:30 h, un cop formats els equips, aquests començaran a desenvolupar els videojocs en el llenguatge, plataforma i tecnologia que escullin. Els participants podran treballar a l’escola durant tot el cap de setmana (de 9 a 21 hores), i a la nit podran seguir treballant des de casa. El diumenge a la tarda es presentaran els projectes creats al llarg del cap de setmana i s’anunciaran els guanyadors.

Organitzada per les escoles d’art de Tarragona i Reus, juntament amb Google Developer Group Tarragona, la Game Jam Women Techmakers reuneix en un mateix espai a professionals del sector dels videojocs amb estudiants d’informàtica, de disseny de videojocs, d’animació, d’il·lustració i creatius locals, perquè en un temps reduït puguin demostrar el seu talent creant un videojoc per ordinador o videojoc per mòbil sobre un tema concret. La trobada, que inclourà també diverses xerrades i ponències, vol donar visibilitat a les dones que es dediquen a la creació i desenvolupament de videojocs i promoure aquestes carreres professionals entre les més joves. D’altra banda, vol potenciar la relació entre els diferents actors necessaris per impulsar la creació de videojocs al territori.

Aquest 2024 es compleixen 40 anys de la creació del conegut videojoc Tetris, de l’enginyer informàtic Aleksei Pàjitnov, i l’organització ha volgut retre homenatge a l’efemèride inspirant la imatge de l’esdeveniment en el videojoc. El cartell de la quarta edició de la Game Jam WTM és obra d’Adam Fabra, professor de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona.

Cal destacar la presència de Pep Santacruz, professor de disseny i desenvolupament de videojocs a l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus, que realitzarà la xerrada inaugural divendres 26 d’abril.

La participació a la Game Jam  Women Techmakers és gratuïta i oberta a tothom que estigui interessat en el món dels videojocs -professionals, estudiants d’informàtica o de cicles formatius, dissenyadors, il·lustradors, etc.- Les inscripcions es poden realitzar com a participant o com a visitant al web https://gamejamwtm.gdgtarragona.com. En aquest mateix web també s’hi pot consultar tota la informació sobre horaris, ponències i informació de la jornada.

L’esdeveniment Game Jam s’associa al Women Techmakers, una iniciativa de Google a nivell mundial per tal de donar visibilitat i potenciar les dones en un sector que encara és majoritàriament masculí. Des de 2014 Google Developer Group Tarragona ha organitzat les jornades Women Techmakers i va ser pioner en aquest tipus d’esdeveniments a la península, però en els darrers anys la trobada ha canviat el format per adreçar-se a la creació i desenvolupament de videojocs.

Formació de grau superior en videojocs

Les Escoles d’Art i Disseny de la Diputació a Tarragona i Reus ofereixen diversos cicles formatius de grau superior amb l’objectiu de formar als joves del territori i preparar-los per entrar al mercat laboral amb una formació adaptada a les demandes d’aquest mercat. Entre els diversos cicles formatius de grau superior hi ha el de Gràfica Interactiva, el d’Animació o el de Videojocs i Entorns Virtuals, entre d’altres. Representants de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació a Reus, on s’imparteixen els estudis en videojocs, participaran també de l’esdeveniment Game Jam Women Techmakers d’aquest cap de setmana.

Trobareu més informació al web: https://www.dipta.cat/eadt/

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.