4art Cicle de Cinema Solidari de Cambrils

El quart Cicle de Cinema Solidari “La mar de cinema, la mar de solidaritat” arribarà al Cinema Rambla de l’Art de Cambrils els dies 21 d’abril i 5 i 12 de maig per donar visibilitat a diferents conflictes que es produeixen arreu del món. Afganistan, Palestina i el continent africà són els escenaris de les pel·lícules que es podran veure enguany en aquest cicle organitzat per l’Associació Cultural Cinematogràfica del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre (ACTE), el Banc del Temps i el Departament de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Cambrils. 

La presentació de la programació, que ha tingut lloc aquest matí davant del cinema, ha anat a càrrec de l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; la representant d’ACTE, Arantxa Uranga; la presidenta del Banc del Temps, Montse Mañé; el president de l’associació Amics del País Bassari, Ithiar Boubane, i el representant del Consell Consultiu de Solidaritat Cambrils Solidària, Fernando Bermejo.  

Una part de la recaptació es destinarà a l’associació Amics del País Bassari, que treballa per aquesta zona localitzada entre el sud-est del Senegal i Guinea Conakry amb llengües i cultura pròpies, i que actualment està recollint fons per reconstruir i potabilitzar el pou més emblemàtic d’Egath.  

Com és habitual, el cicle de cinema comptarà amb persones especialitzades en cada tema per debatre les pel·lícules amb el públic i entendre una mica més la situació dels seus protagonistes.  

El cicle començarà el dijous 21 d’abril amb la pel·lícula d’animació “Las golondrinas de Kabul” de Zabou Breitman i Eléa Gobbé-Mévellec, que retrata la repressió talibana a Afganistan a través de la història d’una parella d’enamorats ambientada en una ciutat en ruïnes durant l’estiu del 1998. En aquesta ocasió la convidada serà Gemma Querol, enginyera i antropòloga, responsable de programes de cooperació de l’UNICEF a l’Afganistan (2016-19). 

La segona projecció, el 5 de maig, serà “200 meters”, que és la distància que hi ha entre dues localitats palestines  dividides pel mur de Cisjordània. El protagonista és un pare atrapat a l’altre costat del mur que farà tot el possible per poder estar amb el seu fill. La presentació de la pel·lícula anirà a càrrec d’Amina Schoman, doctora en Ciències Polítiques i activista palestina, i Pere Vidal, activista social i voluntari en els territoris ocupats. 

Finalment, el 12 de maig es projectarà una selecció de quatre curts africans: Las Nadie (2021), Sulayman (2018), MYA (2021) i Al -Sit (2019). La sessió comptarà amb la participació d’Aicha Camara, la directora de MYA, que denuncia la mutilació genital femenina a Europa i Àfrica.  

PROGRAMACIÓ  

21 d’abril – 20:30 h 

Las golondrinas de Kabul 

Zabou Breitman , Eléa Gobbé-Mévellec (2019) 

Participació de Gemma Querol, enginyera i antropòlega, responsable de programes de cooperació de l’UNICEF a l’Afganistan (2016-19). 

5 de maig – 20:30 h 

200 metres 

Ameen Nayfeh (2019) 

Presentació d’Amina Schoman, doctora en Ciències Polítiques i activista palestina, i Pere Vidal, activista social i voluntari en els territoris ocupats. 

12 de maig – 20:30 h 

Curts africans 

Las Nadie (2021) 

Ellie Martín 

Sulayman (2018) 

Simone Felici 

MYA (2021) 

Aicha Camara 

Al -Sit (2019) 

Suzannah Mirghani  

Participació d’Aicha Camara, directora de MYA. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.