53 RallyRACC: El ral.li més complet del WRC

• 3 intenses etapes de cursa (1 de terra i 2 d’asfalt) entre el 6 i el 8 d’octubre
• 19 trams i 312,02 km de velocitat (1.289,43 en total)
• 10 trams diferents, 5 dels quals són nous

• Les dues etapes d’asfalt tenen variacions en els seus trams respecte a 2016
• El RallyRACC segueix sent l’únic del Mundial amb recorregut mixt terra-asfalt
• La Costa Daurada, Salou i PortAventura World, nuclis del ral.li
• Aquest any, la ciutat de Barcelona renuncia al tram de Montjuïc
• Salou es converteix en l’únic tram urbà en l’itinerari d’aquesta edició

• Antepenúltima prova del mundial i puntuable per a tots els campionats

Si els dies 6, 7 i 8 d’octubre ja eren coneguts com els de celebració del 53 RallyRACC CATALUNYA-COSTA DAURADA, Rally de España 2017, des d’avui les carreteres, pistes i enclavaments per els quals circularà l’itinerari oficial de la cursa passaran a formar part dels plans logístics de pilots, equips i aficionats. La tretzena edició consecutiva del RallyRACC amb epicentre en el triangle Salou, PortAventura World i Costa Daurada arriba aquest any amb novetats en l’aspecte organitzatiu i també amb renovada expectació en l’esportiu.

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2016 - WRC SPAINL’estructura de la prova conserva tots els atributs en la carretera que l’han definit durant aquests últims anys com la gran prova de final de temporada, especialment des que va adoptar la configuració de caràcter mixt, un tipus de disseny únic en l’actual Campionat del Món fruit de les àmplies possibilitats que ofereixen les carreteres tarragonines. En aquesta edició no tindrà lloc el tram especial que s’ha viscut els tres últims anys en el casc urbà de la ciutat de Barcelona. Aquesta decisió presa pel consistori barceloní atén les demandes del districte de Sants-Montjuïc.

Josep Mateu: “La negativa de l’Ajuntament de Barcelona al fet que el ral.li torni a Montjuïc afecta a la repercussió i imatge mundial del ral.li, de la ciutat i del país”

En la que será 53 edició, el RACC efectuarà de nou un gran esforç organitzatiu i financer per engegar un dels millors ral·lis de l’actual WRC. El president del RACC, Josep Mateu, és en aquest punt molt clar: “El Campionat del Món és la màxima expressió de l’automobilisme de carretera i exigeix per part del RACC establir un operatiu colossal, que seguirà al seu gran nivell aquesta temporada”. Després de cinc anys de col·laboració de la Ciutat Comtal, dues com a punt de sortida del ral·li i altres tres com a seu d’una súper especial a Montjuïc, el RallyRACC de 2017 no estarà a Barcelona.

Josep Mateu: ”L’arribada d’ajudes institucionals o de patrocinadors ha de recolzar-se necessàriament en la màxima repercussió possible i aquest any ens hem quedat sense el gran impacte mundial que significa una prova especial al centre de Barcelona. El muntatge i desmuntatge del tram exigeix un gran esforç per part del RACC que amb la màxima excel·lència i en 24 hores, respectant el dia a dia dels veïns, sempre ha realitzat una magnífica prova cronometrada, segura, espectacular i lloada per tots, a més de ser una prova multitudinàriament seguida, en directe i per milions de persones a través de la televisió. La negativa de l’Ajuntament de Barcelona al fet que aquest any torni a celebrar-se el tram de Montjuïc afecta la repercussió i imatge mundial del Rally, de la ciutat i del país”.

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2016 - WRC SPAIN
Podi 52 RallyRACC CATALUNYA-COSTA DAURADA

El 53 RallyRACC tindrà un total de 1.289,43 km de recorregut total dels quals 312,02 km seran de velocitat distribuïts en 19 trams cronometrats, 10 d’ells diferents dels quals 5 seran nous. Aquest serà el vuitè any consecutiu que el RallyRACC comptarà amb un recorregut mixt terra-asfalt, una primera etapa que mantindrà el seu itinerari pràcticament igual al de l’any passat atès que es vol seguir explotant una estructura que s’ha mostrat equilibrada però difícil. Tot això distingeix la prova catalana per ser realment complicada en l’aspecte esportiu.

Si exceptuem aquesta primera etapa mixta, els pilots habituals al RallyRACC no afrontaran de cap manera un itinerari conegut, ja que els 7 trams d’asfalt incorporen novetats en la seva configuració, ja sigui perquè es fan en sentit contrari o per haver estat trams cronometrats fa alguns anys. Un d’aquests trams serà completament inèdit: ‘Savallà’ (Rauric-Conesa). Aconseguir un bon ritme de cursa seguirà sent essencial per batallar per les posicions davanteres o d’alguna de les categories, la qual cosa conforma un ral·li selectiu i en absolut previsible.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.