5a edició del bootcamp tecnològic per a joves desocupats

Ha tingut lloc la sessió inaugural de la cinquena edició del curs de formació per a programadors que organitzen la multinacional tecnològica amb seu a Reus T-Systems, Techma Business School, la primera escola de negocis de la demarcació de Tarragona, i la Fundación Esplai, entitat que treballa en l’àmbit de la inclusió social des de l’acció socioeducativa.
Un total de 19 alumnes han iniciat aquest bootcamp tecnològic que, amb 300 hores de formació, els permetrà obtenir el títol de programació junion en Java i Angular. Si superen el curs, pràcticament tots trobaran feina, principalment a T-Systems, però també a altres empreses del sector TIC, que té una gran demanda de professionals formats a mida de les seves necessitats. El sector tecnològic està instal·lat des de fa ja diversos anys en una dinàmica de creixement sostingut.
Carlos Zaplana, cap de la delegació de T-Systems a Reus, ha destacat que “aquestes formacions estan molt enfocades a les necessitats que tenim a la nostra empresa i els joves que les cursen ja surten preparats per ocupar un lloc de treball i ser productius”.
En el mateix sentit, Gabriel Doménech, director de tecnologia de Techma Busines School, ha posat en valor que “escurcem el gap formatiu que hi ha entre la formació reglada i el món de l’empresa”.
Domènech ha destacat el nombre creixent de noies que s’inscriuen als cursos: “Per nosaltres promoure les vocacions tecnològiques femenines és una prioritat”, ha dit.
Per la seva banda, Joel Ferrer, director de l’àrea de formació i ocupabilitat de la Fundación Esplai, ha posat el focus en què “la col·laboració entre el sector privat, l’administració i el tercer sector fa possible que haguem obtingut uns índexs d’inserció laboral molt elevats en les quatre edicions anteriors, que segur que fins i tot millorarem”.
Aquest és el primer dels quatre cursos que es faran aquest any per fer front a les necessitats de professionals que té T-Systems. El 2022, l’empresa van ampliar en 300 llocs de treball el seu centre de Reus, un terç dels quals venien d’aquests bootcamps. L’èxit de l’experiència de Reus fa que l’empresa es plantegi replicar aquest model a altres zones de l’Estat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.