5a edició del concurs de relats breus de La Pobla de Mafumet

Les persones aficionades a la literatura estan d’enhorabona a la Pobla de Mafumet, tota vegada que ja està obert el termini d’inscripcions i presentació de textos de la cinquena edició del Concurs de relats breus. Aquesta és una iniciativa impulsada des de la Biblioteca municipal i l’Ajuntament pobletà, que pretén fomentar el talent literari per a l’escriptura narrativa i obrir noves vies d’expressió cultural entre la
població local.
El format del concurs pretén facilitar una participació majoritària, amb l’obertura de tres categories de participació: infantil, per a joves escriptors i escriptores de 7 a 12 anys; juvenil, de 13 a 17 anys; i adulta, per a persones majors de 18 anys. D’aquesta manera, qualsevol persona empadronada al municipi i amb un mínim de 7 anys d’edat, pot participar d’aquest certamen literari.
Més enllà del requisit de l’edat, les persones interessades a participar del cinquè Concurs de relats breus han de presentar un text amb una extensió d’entre 1 i 2 fulls DIN A4 pel que fa a la categoria infantil, mentre que en les categories juvenil i adulta, l’extensió sol·licitada és de 3 a 5 fulls. En tots els casos, els relats hauran de ser lliurats en tipografia Arial, grandària 12, a doble espai i a una sola cara, i podran ser
redactats en català o castellà. Com a requisit imprescindible, els relats hauran de ser originals i de temàtica i gènere lliure, amb la finalitat que cada persona participant pugui escriure sobre el tema que li resulti més atractiu o que l’inspiri més.
El termini de presentació de candidatures al concurs finalitza el proper 12 d’abril. Totes aquelles persones interessades a participar-hi ha de lliurar els seus relats -màxim un per persona- en un sobre tancat, a l’exterior del qual constarà el lema o pseudònim de l’autor i la categoria -infantil, juvenil o adulta- a la qual s’opta. A l’interior del sobre -a més del relat presentat- n’hi haurà un altre, que contindrà les dades
personals de la persona participant (nom i cognoms, DNI, adreça, edat, telèfon i correu electrònic de contacte, categoria en la qual participa, títol de l’obra i pseudònim utilitzat). El sobre, degudament tancat, haurà de ser dipositat a la bústia de retorn de llibres de la Biblioteca municipal, ubicada al Casal Cultural.
Cal recordar que totes tres categories són de concurs i, per tant, totes les persones participants opten a fer-se amb algun dels premis que el jurat expressament designat per a l’ocasió atorgarà en determinar quins seran els millors relats de cada categoria en aquesta cinquena edició del Concurs de relats breus.
El veredicte del jurat serà donat a conèixer públicament durant les Jornades Culturals 2023, que tindran lloc al voltant de la Diada de Sant Jordi. En concret, el proper 23 d’abril i en el marc de la gala cultural de Sant Jordi, els millors creadors de relats breus seran premiats en un acte que també inclourà, entre altres atractius, la presentació del nou llibre que l’Ajuntament editarà per seguir difonent elements de la cultura local del municipi.
I és que, cada any i amb motiu del Dia Internacional del Llibre, l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet edita un llibre d’interès o temàtica local, amb la voluntat de perpetuar i difondre fets culturals, històrics o definitoris de la població. En aquest sentit, en anys precedents han vist la llum reculls de receptes, llibres sobre la història d’entitats com la Cooperativa Agrícola de Sant Isidre o monogràfics sobre la patrona del municipi, la Mare de Déu del Lledó, i les seves festes decennals, entre altres exemples.
En aquesta ocasió, la temàtica escollida és la realització d’un recull fotogràfic que mostri com era la Pobla del segle XX. Serà un llibre de caràcter col·laboratiu, ja que han estat els propis veïns i veïnes del poble els que, amb l’aportació de fotografies dels seus arxius personals i/o familiars, faran possible aquest llibre que mostrarà com era la vida a la Pobla durant el segle passat. Des d’activitats esportives a celebracions familiars, passant per fets culturals, lúdics i festius, fotografies escolars, actes públics o edificis, carrers i places tindran cabuda en aquest àlbum recopilatori de la Pobla d’abans.
D’altra banda i en agraïment a la col·laboració veïnal, l’Ajuntament obsequiarà a cada persona participant amb la reimpressió i emmarcat d’una de les fotografies que faciliti per a l’elaboració del llibre, amb el benentès que totes les imatges seran retornades als seus propietaris.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.