Exposició Domènech i les Bases de Manresa

Del 5 al 30 de juny 2017
Sala d’Exposicions del Centre de Lectura de Reus
Carrer Major, 15 · Reus

Inauguració: Dilluns 5 de juny a les 18.30 h. 

Expo Domènech i les Bases de Manresa

El Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner exposa a Reus, del 5 al 30 de juny, la mostra “Domènech i les Bases de Manresa. A la recerca de la Constitució Catalana perduda” en motiu de 125è aniversari de l’aprovació de l’articulat catalanista.

L’exposició, comissariada per Carles Sàiz, Gemma Martí i Sergi Alcalde, pretén reivindicar l’arquitecte Lluís Domènech com el pare de les Bases per a la Constitució Regional Catalana. 

La mostra consta de disset plafons que ressegueixen la trajectòria catalanista de l’arquitecte i es complementa museogràficament amb uns cubs -que representen els pilars de la Catalunya moderna-, que reprodueixen fragments dels articles que es van aprovar a l’Assemblea de Manresa del 27 de març de 1892.

L’exposició té caràcter itinerant per a diferents municipis d’interès domenequià. El tret de sortida es va donar el 18 d’abril a Manresa, el maig va traslladar-se als Pavellons Güell de Barcelona; el juny visitarà Reus i el proper setembre es clourà a Canet de Mar.

Organitza: Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner amb la col·laboració de Centre de Lectura de Reus, Institut del Paisatge Urbà i Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Barcelona, Centre d’Estudis del Bages, Ajuntament de Manresa, Ajuntament de Canet de Mar, l’Institut Ramon Muntaner i Òmnium Cultural.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.