76è Concurs Exposició Nacional de Roses del Centre de Lectura de Reus

El Centre de Lectura de Reus organitza, del 6 al 8 de maig, el 76è Concurs Exposició Nacional de Roses que, com cada any, convertirà el Teatre Bartrina en un magnífic jardí de roses. Volem tornar a omplir el teatre de roses perquè tothom, roseristes i públic, pugui gaudir d’aquesta gran festa de la primavera. No és usual veure la platea d’un teatre tan esplèndid com el Bartrina convertit en un roserar. El contrast entre la llum pròpia del teatre i els colors que irradien l’estol de roses sorprèn a qui no ho ha vist mai. És un espectacle d’aquells pels quals paga la pena fer molts quilòmetres per contemplar-lo. Per aquesta raó, us convidem a visitar-lo. 

Organitzem el Concurs Exposició Nacional de Roses 2023 amb una novetat important: la convocatòria del 1r Concurs Popular de Roses, una modalitat adreçada a animar la participació de concursants que no hagin pres part en altres edicions del certamen roserista, que, destaquem-ho, és el més antic de Catalunya. Amb aquesta nova modalitat volem obrir les portes del concurs a nous participants, que, sense disposar de centenars de rosers, puguin mostrar el resultat de mesos d’esforços dedicats al conreu de la flor.

Aquesta nova modalitat s’afegeix a les altres dues que, fins ara, han definit la convocatòria: el 76è Concurs Exposició Nacional de Roses i el 37è Concurs de Composicions Florals. Aquest últim té un marcat caràcter artístic i està pensat per a aquells cultivadors que no disposen de prou varietat de roses per participar en el Concurs Exposició. També cal destacar la convocatòria del concurs d’Instagram #rosesCLR2023, que té l’objectiu de premiar la millor fotografia de roses que es pengin en aquesta xarxa social de l’entitat. Aquest concurs va sorgir arran de la pandèmia de la covid-19, que ens va obligar a suspendre el Concurs Exposició Nacional de Roses els anys 2020 i 2021. El concurs d’Instagram ens va permetre mantenir viu l’esperit del certamen. En aquest temps, s’ha convertit en un referent important del festival roserista. El 2022, hi van participar 95 imatges.

Centre de Lectura

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.