7a edició del Festival Psicurt, del 6 al 9 d’octubre

Del 6 al 9 d’octubre se celebrà la VIIa edició del Festival Psicurt, que està organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya; l’Ajuntament de Tarragona i l’Ajuntament de Reus. Aquest festival de curtmetratges sobre salut mental es consolida un any més i enguany ha rebut 347 peces per anar a concurs, de les que se n’han seleccionat 28. Els curts a borden temàtiques tan interessants com la violència masclista, l’assetjament escolar, el suïcidi, el dol, l’estigmatització de les malalties mentals i les addiccions.

Les conselleres de Cultura i Serveis Socials, Inés Solé i la de Capacitats Diverses, Elvira Vidal han estat presents a la roda de premsa i han apuntat, respectivament la importància d’aquest certamen “perquè cal tenir molt present aquest tema i donar-lo a conèixer en l’àmbit educatiu es una excel·lent mostra del binomi cultura i educació”, ha apuntat d’una banda Solé.

Per la seva part, la consellera Vidal ha destacat “que cal naturalitzar i visibilitzar les malalties mentals i fer-ho de manera transversal i interterritorial n’és la clau”. 

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, present també a la roda de premsa, ha apuntat que “pel consistori, tant des de la regidoria de Cultura, com també des de la de Benestar Social, formar part del Psicurt és important, ja que, com sabeu, aquest és un dels festivals de curtmetratges sobre salut mental més consolidats i importants de l’Estat espanyol. D’aquí que hem volgut que, a més del Teatre Bartrina, una de les seus del festival, se sumessin altres espais com l’hospital o Cal Massó a l’oferta d’activitats previstes”.

El seu director, Jaume Descarrega, ha destacat tota la programació i ha agrait la participació conjunta dels dos ajuntaments i ha definit el certamen com un “esdeveniment que té com objectiu apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental, prevenció, promoció i intervenció, a través del cinema. Un projecte cultural, social i de salut que permeti promoure la creació artística i la sensibilitat del públic al voltant de la salut mental alhora que projectar la ciutat de Tarragona i la ciutat de Reus com a referents de la cultural”.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.