7a Jornada Salut i Emocions, el 16 de novembre

La Jornada Salut i Emocions tractarà el lema “Alimenta la teva salut!” i posa el focus en l’alimentació i com aquesta conducta tan bàsica està connectada fortament amb les emocions de les persones. Des de la regidoria de Salut i Esports ultimen els preparatius per a aquesta trobada, la setena, que es farà el dia 16 de novembre a partir de les 8:30 h, a la sala Santa Ll&uac ute;cia de Reus. 

Tal com explica Enrique Martín, regidor de Salut i Esports de l’Ajuntament de Reus, “aquestes jornades de caràcter divulgatiu, pretenen apropar a tota la població continguts relacionats amb el benestar emocional des de diferents perspectives. Enguany per exemple, ho enfoquem des de l’alimentació i la relació que manté amb l’esfera emocional. Aquest any, volem incidir amb el tema de l’alimentació entenent que les relacions que establim amb els hàbits alimentaris i els aliments estan condicionades per moltes variables (expectatives, característiques de l’aliment, emocions, mercat, publicitat..)”. 

L’edició d’aquest any engloba la jornada de conferències habitual i una obra de teatre (“NUA. Radiografia d’un trastorn”). L’accés és gratuït però cal inscripció prèvia al següent enllaç de la web inscripcions.reus.cat

La jornada de conferències es durà a terme el 16 de novembre durant el matí (de 9 a 14h; 8.30 obertura de portes) a la Sala Santa Llúcia de Reus. Comptarà amb una conferència inaugural i tres ponències. Els entrants, els portarà a terme el xef i neuròleg Miguel Sánchez Romera, que posarà en conjunció les vessants artística i científica sotala mirada de la salut. La resta de plats del menú ens plantegen com les propietats dels aliments afecten a les nostres emocions; com segons el nostre estat emocional i psicològic ens relacionem amb els aliments i quins hàbits alimentàries establim; i finalment, com les dinàmiques del mercat i publicitat condicionen el consum d’aliments i els hàbits alimentàries.

Els temes de cadascuna d’elles han estat definits prèviament per l’equip organitzador, on hi participen el COPC, el CoDiNuCat, Centre Mèdic MQ i Salut Pública.

Més info: https://eos.reus.cat/7a-jornada-salut-i-emocions

El programa
Obertura de portes: 8.30h

9:00h – Conferència inaugural “A la recerca del plaer saludable” per Miquel Sánchez Romera, neuròleg, xef i llicenciat en arts.

10:00h – “Alimentació conscient i àpats que emocionen” per Andrea Arroyo Fernández, investigadora, docent universitària en l’àmbit de la Psicologia de l’alimentació i la salut i co-autora de “Psicología de la alimentación”.

11:30h – “Emocions i nutrició: un aprenentatge al llarg de la vida” per  Nadia Sanz Lamora, psicòloga clínica al Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí en matèria de trastorns de la conducta alimentària i de projectes d’investigació i prevenció.

12:30h – “L’alimentació: un dret en venta?” per Gustavo Duch Guillot, llicenciat en veterinària, investigador i activista en l’àmbit de l’alimentació i la ruralitat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.