7enes Jornades Gastronòmiques Romesco de Tarragona, del 7 al 23 d’octubre

El Restaurant Xaloc ha acollit la presentació de Romescvs + Macabevs. 100% DO Tarragona. VII Jornades Gastronòmiques Romesco de Tarragona, les quals tenen com a objectiu promoure la gastronomia a la ciutat a través d’un dels productes insígnia de la seva cuina i de la seva essència marinera: el romesco.

Les jornades estan organitzades per l’AEH Tarragona Ciutat i la DO Tarragona amb la col·laboració del Port de Tarragona i el Patronat Municipal de turisme de Tarragona.

Els 19 establiments participants serviran receptes tradicionals o innovadores que seran maridades amb vins de la varietat macabeu de diversos cellers de la DO Tarragona, del 7 al 23 d’octubre.  

El Sr. Pau Ricomà, alcalde de Tarragona, ha obert l’acte parlant del Serrallo com a Km0 del Romesco. “El Romesco és el guisat autòcton de Tarragona tal com el Macabeu és la varietat del nostre territori. És el millor maridatge possible”

Com ha exposat el Sr. Javier Escribano, president de l’AEH Tarragona Ciutat: “Aquestes jornades ens permeten impulsar el sector en les èpoques en que disposa de menys moviment”.

El Sr. Oriol Pérez de Tudela, cap de comunicació de la DO Tarragona, ha descat la idoneïtat del macabeu per acompanyar el romesco. “Disposem d’una paleta de vins molt àmplia i diversa amb un nexe d’unió: el macabeu i la seva salinitat característica”.

Els establiments participants són: Restaurante Brisa Tamarit, Restaurant La Cucafera, Pizza Boscos, Restaurant l’Àncora del Serrallo, El Pòsit del Serrallo, Casa Balcells, La Morada, Mas Roselló Restaurant, Restaurant El Paseo, La Sardineta Restaurant, Restaurant Xaloc, Magí Restaurant, Restaurant Nàutic Tarragona, Tabulàrium, El Terrat Restaurant, Restaurante Donosti, La Xarxa, Àpats Quattros i Abordo.

Per la seva banda, la Sra. Montse Adán, directora del Port Ciutat de Tarragona, ha recordat que “Des del Port promocionem la recuperació del patrimoni i creiem que la gastronomia n’és un element essencial”.

Per últim, el Sr. Xavier Veciana, xef del Restaurant Xaloc, a donat pas al tastet de Romesco recalcant que “ la cuina marinera és una cuina d’unió” i que “ens hem de creure tot el que tenim i unir-nos, igual que els elements de la picada del romesco, per potenciar-ho”.

Tots els menús es podran consultar a la pàgina web https://aeht.es/jornades-gastronomiques/

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.