8 museus de Tarragona participen a l’itinerari virtual ‘Viatge a la constel·lació museu’, per la Nit dels Museus

8 museus de Tarragona participen a l'itinerari virtual 'Viatge a la constel·lació museu', per la Nit dels Museus

La iniciativa, conjugada per la Nit dels Museus, se centra en diferents peces d’art que proposen cadascun dels centres participants: el MAMT, el MNAT, el Museu d’Història, el Centre d’Art de Tarragona, el Museu Bíblic Tarraconense, el Museu Diocesà, el Museu del Port i CaixaFòrum

Vuit museus i espais artístics de la ciutat de Tarragona conviden el públic a fer un ‘Viatge a la constel·lació museu’ del 14 al 30 de novembre. Es tracta d’un itinerari telemàtic creat com a alternativa als actes presencials de la Nit dels Museus, que enguany no es podran dur a terme atesa la situació sanitària a causa de la Covid-19. Aquesta nova iniciativa pretén endinsar el públic en el ric patrimoni artístic i cultural que contenen tots aquests centres culturals. Alhora, aquesta ruta virtual se suma a la celebració amb motiu dels 20 anys de la declaració del conjunt monumental de Tàrraco com a Patrimoni Mundial.

La ruta s’estructura a partir d’un concepte comú de caràcter universal que fa de nexe d’unió entre les diferents institucions participants: el Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu d’Història de Tarragona, el Centre d’Art de Tarragona, el Museu Bíblic Tarraconense, el Museu Diocesà de Tarragona, el Museu del Port i CaixaFòrum. Cadascun d’aquests espais aporta una peça o element patrimonial per tal de donar la seva visió particular sobre un mateix tema. El concepte que dona forma a l’edició d’enguany és ‘la diversitat’. Per poder participar a la ruta només cal accedir al web de l’empresa encarregada de coordinar l’activitat, Auriga serveis culturals (http://aurigasc.com), i descobrir quina peça proposa cadascuna de les institucions. Uns vídeos de curta durada serviran per contextualitzar cada element.

A banda d’aquesta iniciativa, cal destacar que tant el MAMT com altres museus de la ciutat de Tarragona continuen oberts amb un 33% del seu aforament, i que es poden continuar visitant presencialment les seves col·leccions, tenint en compte les mesures de seguretat i higiene pertinents.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.