8è Rally Costa Daurada Legend Reus

L’equip format per Manuel Muniente y Ezequiel Salgueiro (BMW M3) van guanyar el VIII Rally Costa Daurada Legend Reus, prova puntuable per als campionats d’Espanya i de Catalunya de Ral·lis Històrics organitzada per Escuderia Baix Camp. La resta del podi en la modalitat de Velocitat va estar ocupada per Joan Riberas-Álvaro Menéndez (Porsche 911 SC), primers en Pre81 i en el Campionat de Catalunya, i per Miguel Otegui-Giovanni Breda (Ford Sierra Cosworth 4×4), guanyadors en la categoria de Classics.

s destacable que Joan Riberas i Álvaro Menéndez van guanyar també el campionat català de Velocitat, quedant segons Patricia Alfonso i Manuel Roy (Renault Clio Williams), equip que va deixar bocabadat tothom, amb tercera posició per Albert Bonastre i Eric Parra (Renault Clio 16V).

El lloc de sortida i arribada del ral·li va ser la Plaça Llibertat de Reus i el parc d’assistència estava ubicat a Fira Reus. La cursa va viure un temps primaveral i va ser seguida per un públic que esperava veure les unitats i equips tan especials vinguts de totes les parts del territori nacional. Els trams de la jornada de diumenge eren tres: La Teixeta, El Molar i Colldejou, que es van fer dues vegades.

Després de la primera volta, la classificació en Pre81 del Campionat d’Espanya estava liderada per Joan Riberas i Álvaro Menéndez (Porsche 911 SC), en una prova en la que no van tenir contrincants a la seva categoria. En Pre90, els primers van ser Juan Orlando Méndez i Valeria Méndez (Ford Sierra Cosworth 4×4). En Pre2000 els futurs guanyadors absoluts, Muniente-Salgueiro, atacaven a un ritme molt alt, mentre que en Clàssics, Miguel Otegui i Giovanni Breda (Ford Sierra Cosworth 4dx4), tot i ser els únics participants en aquesta categoria, no van deixar d’atacar a un gran ritme.

A la prova reusenca també hi havia la categoria Open amb Ricardo Triviño i Sergi Salom, amb un impressionant Peugeot 206 WRC, i Salvador Canals i Albert Roger, amb un Porsche 996 GT3, duets que van gaudir i van fer gaudir de valent a l’afició.

Regularitat, una gran categoria
Les categories de Regularitat i Regularitat Sport van aportar una gran part de l’interès esportiu de la cursa. En el primer d’aquests apartats i pel que fa al Campionat d’Espanya van guanyar Antonio Verdaguer-María Jesús Mora (Porsche 944 Turbo), mentre que en la modalitat de Regularitat Sport, els millors van ser Jaime Carbonell-Enrique Carbonell (Ford Sierra RS Cosworth).

En Regularitat Sport del Campionat de Catalunya van vèncer Jordi Fanlo-Daniel Robledillo (Porsche 911 SC), mentre que en Regularitat els primers van ser Juan Pedro García-Sergi Giralt (Autobianchi A-112 Abarth). Es digne de destacar les minses diferències que hi va haver entre els millors equips de Regularitat, veritables referents d’aquesta modalitat.

Rally Costa Daurada Legend Reus 2023, classificació final Velocitat
(en base als temps dels trams)

1 (3) Manuel Muniente – Ezequiel Salgueiro (BMW M3 E36, pre2000 RFEdA), 1h12’51”3
2 (1) Joan Riberas – Álvaro Menéndez (Porsche 911 SC, pre81 RFEdA+pre85 FCA), 1h15’12”8
3 (7) Miguel Otegui – Giovanni Breda (Ford Sierra Cosworth 4×4, Classics RFEdA), 1h15’31”9
4 (9) Ricardo Triviño – Sergio Salom (Peugeot 306 WRC, Open RFEdA), 1h17’15”7
5 (8) Salvador Canals – Albert Roger (Porsche 996 GT3, Open RFEdA), 1h18’48”7
6 (6) Juan Orlando Méndez – Valeria Méndez (Ford Sierra Cosworth 4×4, pre90 RFEdA), 1h19’48”4
7 (14) Patricia Alfonso – Manuel Roy (Renault Clio, pre93 FCA), 1h22’40”1
8 (2) Antonio Dezcallar – José Antonio Sans (Toyota celica 2000 GT-Four, pre90 RFEdA), 1h23’27”7
9 (10) Albert Bonastre – Enric Parra (Renault Clio 16V, prer93 FCA), 1h26’53”1
10 (4) Santiago Barragán – Fco. Javier Sánchez (Subaru Legacy 2.0 Turbo, pre90 RFEdA), 1h40’26”5

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.