92 entitats de la ciutat han participat al cicle de formació per a entitats d’aquest trimestre

Un total de 161 persones que pertanyen a 92 entitats de la ciutat, han participat en els cursos de formació organitzats per la Regidoria de Relacions Cíviques en aquest darrer trimestre de l’any.

S’han realitzat un total de 6 cursos, dos dels quals no estaven previstos en la programació però la demanda ha fet que s’hagin augmentat, concretament han estat els cursos sobre certificat digital i els seus usos. La cloenda de tota la formació es farà aquest dijous 12 de desembre, de 19:00 h a 21:00 h, al Centre Cívic Mestral i comptarà amb l’assistència de la regidora de Relacions Cíviques, Montserrat Caelles. 

Els cursos impartits han estat:

1.- Com obtenir el certificat digital (2) El certificat digital és indispensable per relacionar-se amb les administracions públiques. Es van conèixer tots els certificats existents, com obtenir-los i quin és el millor per cada entitat.

2.- Per a què serveix el certificat digital (2). Davant l’obligatorietat de les entitats de realitzar tots els tràmits de manera telemàtica amb les administracions públiques, es va posar en pràctica l’aprenentatge de com fer els tràmits més comuns: canvis de junta, presentació de subvencions…

3.- Com aconseguir més participants en les nostres activitats (1). La manca de participació, de relleu generacional,  són alguns  dels problemes compartits que tenen les entitats, es van donar eines per millorar la seva incorporació.

4.- Obligacions fiscals obligatòries (1). Una entitat sense ànim de lucre no està exempta d’obligacions fiscals, en aquest taller s’han conegut quines són i la manera més senzilla de presentar-les.

El cicle de formació per entitats neix amb la voluntat de l’Ajuntament de reforçar i enfortir a les persones que treballen de manera voluntària en el teixit associatiu de la nostra ciutat,  de millorar el seu dia a dia, de dotar-se d’eines que facin més fàcil la seva gestió i sobretot el crear un espai de relació i trobada on compartir inquietuds, projectes, bones pràctiques…

Els objectius han estat:

  • Formar i apoderar les persones que tenen l’encàrrec de gestió de l’entitat.
  • Posar en valor la tasca que les entitats duen a terme en l’actualitat a la ciutat.
  • Acompanyar les entitats en un procés de millora contínua de la seva activitat.
  • Crear espais per compartir i reflexionar de manera conjunta, posant en comú inquietuds, dubtes, experiències, bones pràctiques.
  • Trobar sinergies de col·laboració per engegar projectes comuns.

El material de cadascun dels cursos es pot trobar al lloc web entitatsreus.cat  per tal que pugui ser consultat per totes les entitats de la ciutat.

Després de la gran acollida i resultat de la valoració de les pròpies entitats, aquest cicle de formació tindrà continuïtat a partir del mes de gener en la mateixa línia de suport i sobretot de crear espais compartits d’on poden sorgir sinergies i projectes col·laboratius. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.