Totes les activitats de Reus és Nadal

Reus és Nadal

La celebració del Nadal està marcada enguany per l’impacte de la Covid-19, que ens obliga a tots a canviar la manera habitual de celebrar les festes tant a casa com al carrer. Respectant rigo rosament les mesures de prevenció i seguretat establertes per les autoritats sanitàries, la ciutat obre les portes a la celebració posant l’accent en l’esperit que aquests dies ens acosta a la família i a les persones estimades i ens convida a projectar desitjos de salut i de prosperitat per als que ens envolten.

Horaris especials i premis als Mercats Municipals
El Mercat del Carrilet els dies 4, 11, 18, 23 i 30 obrirà de 7.30 a 14 h i de 17 a 20.30 h i els dies 24 i 31 de 7.30 a 15 h, la resta de dies de desembre manté el seu horari habitual de 7.30 a 14 h.

Per cada 6 euros de compra els paradistes et donaran un rasca-rasca, hi ha 1.000 xecs de compra de 5 euros en premis. I també podeu guanyar calendaris amb receptes de cuina.

El Mercat Central de dimecres a divendres i els dies 22, 23, 29 i 30, obrirà de 9 a 19 h, els dissabtes i els dies 24 i 31 de 7.30 15 h, la resta de dies manté el seu horari de 8 a 14 h. Per cada 6 euros de compra aconsegueix a les parades una butlleta i entra en el sorteig de 10 xecs de compra de 250 euros, 5 lots d’estris de cuina i lots de productes del Mercat.

Mercat de Nadal
A la plaça del Mercadal del 3 al 20 de desembre, de 10 a 21.00 h. Venda de productes típics nadalencs: neules i torrons, figuretes per al pessebre, tions, arbres i plantes de Nadal, decoració per a la llar i alimentació.

Mercat d’Artesania
Al Pallol del 4 de desembre al 5 de gener, de 10 a 14 h i de 16.30 a 21 h.

Mercat d’antiquaris, brocanters i col·leccionistes
Tots els dissabtes al Passeig Prim de 9 a 14 h.

El Tortell de Reus
La Unió de Botiguers de Reus s’ha aliat amb tres pastisseries artesanes reusenques per regalar 123 tortells de reis als clients dels comerços de la Unió de Botiguers, un per cada establiment associat. El sorteig es farà el 30 de desembre a la Plaça del Mercadal i es comptarà amb la presència dels Reis Mags per fer-lo. A més, els tortells de la Pastisseria Maika, Pastisseria Caelles i Confiteria Poy, no tindran fava sinó que aniran acompanyats d’un xec regal de 15 euros per fer servir a un dels establiments membre de la Unió de Botiguers de Reus.

Recollida de joguines
Fins al 15 de desembre s’han habilitat divuit punts de recollida de joguines (que han d’estar en bon estat) que posteriorment es lliuraran a Càritas i a Creu Roja, que les donarà a nens i nenes sense recursos. Els punts de recollida són el Mercat Central, Mercat del Carrilet, Biblioteca Xavier Amorós, Biblioteca Pere Anguera, Centre Comercial La Fira, Oficines del Mercat (Reus Mobilitati Serveis i Serveis Territorials), Parc de la neteja de FCC (Polígon Industrial Agro Reus), Porta Sistemes (Polígon Industrial Mas de les Ànimes), Ticnova (Polígon Industrial Agro Reus), Aula Centre de Formació (Carrer Joan Maragall), Arts Gràfiques Rabassa (Polígon Industrial Granja Vila) i els Centres Cívics de Reus (Del Carme, Llevant, Migjorn, Ponent, Mestral i Mas Abelló).

I tu, jugues en català?
Aquest Nadal pdeu escollir entre més de 1.000 jocs en català per regalar; podeu consultar quins són a www.cpnl.cat/jocs. A Reus els pots trobar a Abacus, Galatea Llibres, Joguines Segú, Joguines Somnis, Juguettos, Llibreria Gaudí i Tomàs Barberà. I per internet a www.productesdelaterra.cat.

Campament de Ses Majestats els Reis d’Orient
El parc de Sant Jordi acollirà durant tot el dia, del 2 al 5 de gener, i per primera vegada, l’activitat dels patges i col· laboradors reials per tal que un any més Ses Majestats els Reis de l’Orient puguin fer arribar els regals a totes les cases durant la nit més màgica de l’any. Podreu descobrir multitud de secrets: com es recullen i s’ordenen les cartes, com s’emboliquen els regals, com es preparen els caramels i el carbó, com descansa l’Estel, com es comproven les escales dels bombers…; en definitiva, tot allò que facilitarà la tasca a Ses Majestats a l’hora fer del repartiment. Podreu explorar aquest espai en visites guiades de 10 minuts i entregar la vostra carta al rei que preferiu!

‘Un conte de Nadal’ deCharles Dickens
Representació a càrrec de Jordi Francesch. A la Sala Santa Llúcia els dies 13, 19 i 23 a les 19 h.

La Gran Nadala
Estrena el dia 23 a les 20.30 h al programa de Canal Reus Tv ‘Va com va’.

Enguany, de manera excepcional, els nens i nenes de totes les escoles de Reus cantaran, telemàticament, una nadala per donar la benvinguda al Nadal. Aquest vídeo es podrà veure durant totes les festes de Nadal per Canal Reus TV i les xarxes socials de Canal Reus TV i de l ́Ajuntament de Reus.

Spetek 2020
El dia 28 a les 19 h a Canal Reus Tv retransmissió en directe del llançament de l’Speteck… aquest any, sí? A càrrec del Ball de Diables de Reus.

Concert d’Any Nou, valsos i danses
El dia 30 a les 20 h el Teatre Fortuny acull aquest concert amb un programa d’obres de la família Strauss. Un concert extraordinari per gaudir-lo en família amb la professionalitat i la simpatia dels músics de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat.

Ball dels dotze mesos
Durant el matí del dia 31 a les xarxes socials de Reus Cultura podeu veure l’actuació del Ball dels dotze mesos.

L’home dels Nassos
També durant el matí del dia 31 el popular personatge es passejarà en carruatge pels carrers de la ciutat. A càrrec de la Colla Gegantera de Reus i del Patronat Foc Nou.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.