‘A casa no ho faries. Al carrer, tampoc’

L’Ajuntament de Reus posa en marxa la campanya “A casa no ho faries. Al carrer, tampoc” per lluitar contra l’incivisme a la ciutat. La campanya complementa la pressió policial contra els incívics, que es tradueix en gairebé 4.000 den& uacute;ncies anuals per comportaments incívics. “A casa no ho faries. Al carrer, tampoc”  és una campanya de desplegament progressiu i continuïtat en el temps, que inclou accions diverses per arribar a diferents públics: el conjunt de la ciutadania, per buscar la col·laboració ciutadana i el compromís en la lluita contra l’incivisme; la suma d’esforços dels agents més afectats per l’incivisme; i els propis incívics, als qui s’interpel·la directament amb accions específiques.

La campanya, promoguda per l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, respon a la voluntat de mantenir la pressió per acabar amb les conductes incíviques que generen més molèsties, pertorben la convivència i tenen un alt cost econòmic i social. La factura de l’incivisme Reus és superior als 370.000 euros anuals.

La campanya es dirigeix al públics següents amb accions específiques:

  • El conjunt de la ciutadania. “A casa no ho faries. Al carrer, tampoc”, inclou quatre imatges gràfiques, per denunciar conductes incíviques com no recollir les caques dels gossos, fer malbé el mobiliari urbà, pintar grafittis en façanes o llençar la brossa al carrer Apel·la a la col·laboració ciutadana per contribuir a fer gran la consciència que el civisme és cosa de tots. Es farà publicitat amb cartellera, anuncis al mitjans de comunicació, difusió a través de les xarxes socials, i també s’explicarà a les associacions de veïns per demanar la seva col·laboració en la la lluita contra l’incivisme.
  • Sumar d’esforços amb un dels sectors més afectats per l’incivisme: el sector de l’oci nocturn. La segona acció que es posarà en marxa és “Tinguem la festa en pau. Al carrer, a la nit i de festa… No facis soroll”. Per impulsar aquesta acció es comptarà amb el propi sector de l’oci nocturn. S’apel·la a la ciutadania a que quan surti de nit, ho faci amb respecte, no faci soroll i respecti el descans veïnal. Aquesta acció es posarà en marxa d’aquí dues setmanes, perquè coincideixi amb l’augment de l’oci nocturn amb motiu dels sopars d’empresa i les vacances de Nadal. Però tindrà continuïtat en el temps. També es faran anuncis als mitjans de comunicació, cartelleria a la via pública i amb impactes a través de l es xarxes socials.
  • Apel·lació directa als incívics amb dues actuacions dues de les conductes incíviques més habituals: orinar al carrer i no recollir els excrements de gossos del carrer. La primera és una actuació complementària a la campanya, i ja s’ha posat en marxa aquest cap de setmana. La Guàrdia Urbana ha començat a instal·lar als carrers pròxims als locals d’oci cartells amb un missatge molt clar i directe: “Pixar al carrer, sanció 500 euros”. La segona acció vol arribar als propietaris de gossos de que recullen els excrements dels seus animals. Hi haurà anuncis, cartelleria i accions digitals, i es fonamentarà amb accions contundents de carrer amb l’objectiu que se’n parli i que els incívics se sentin interpel·lats, L’acció e spodsarà en marxa al gener.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.