• Abril de llibres, exposicions i activitats per a joves •

El mes d’abril proposa nombrosos actes culturals a la ciutat de Reus entre els quals destaquen tots aquells relacionats amb el llibre i la literatura vinculats a la festa de Sant Jordi i el Dia del Llibre. Les Biblioteques Municipals han programat un bon nombre d’activitats que es poden consultar a través del seu web i entre els quals hi ha les II Jornades de Literatura Digital del 6 al 8 d’abril. El dia 18 d’abril (18:00 h) es realitzarà a la Biblioteca Central de Reus la tradicional trobada d’autors locals i la presentació de les novetats literàries vinculades a la ciutat.

El mateix dia del llibre les Biblioteques Municipals acompanyaran els autors que vulguin signar llibres a la plaça del Mercadal. Del 21 de març al 29 d’abril a la sala central de la BCR es poden consultar les novetats d’autors locals.

Per la seva part l’Arxiu de Reus organitza la diada de Sant Jordi la presentació de la digitalització del Llibre Verd de Reus, que anirà acompanyada d’una conferència de l’antic arxiver de la ciutat

Ezequiel Gort a les 18:00 h a l’Ajuntament. Dilluns 24 d’abril l’Arxiu presentarà a un grup d’alumnes de l’Escola Rubió i Ors el nou punt de llibre inspirat en un cavaller medieval que ,evoca la figura de Sant Jordi. Durant el mes d’abril l’Arxiu, en col·laboració amb les Biblioteques Municipals, el Museu de Reus i Carrutxa, organitza un cicle de conferències a l’entorn de la figura i l’obra de Joan Montseny.

Finlament, el doctor Gort presentarà el dia 26 d’abril a l’Arxiu el seu llibre “Santa Maria de Bornepòs”, sobre aquest antic monestir cistercenc de Montsant.

Aquest abril finalitzen tres exposicions del Museu de Reus. Al raval de Santa Anna es pot visitar fins al 18 d’abril la mostra “Construint el territori”, mentre a la plaça de la Llibertat finalitzen les exposicions dedicades al doctor Frias (fins al 22 d’abril) i a la renovació de l’es-
cola pública a principis del segle XX (fins al 29 d’abril). El dia 27 d’abril és prevista la inauguració al raval de Santa Anna de l’exposició “Un segle i mig de cultura a Reus i Catalunya”.

El Casal de Joves ha programat una novetat aquest abril coincidint amb el període de Setmana Santa: es tracta del “Pack Setmana Santa”, que proposa combinar al jovent de secundària la formació amb el lleure durant uns dies al Casal de Joves La Palma (consulteu informació sobre inscripcions al web del Casal de Joves joventut.reus.cat).

Reus Cultura

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.