Acte inaugural de la Ciutat del Bàsquet Català, aquest dimarts a les 19:00 h la Sala de Plens de l’Ajuntament

La Sala de Plens de l’Ajuntament és escenari aquest dimarts, 26 de febrer (19:00 h), de l’acte públic inaugural de la Ciutat del Bàsquet Català Reus 2019. L’alcalde, Carles Pellicer, i altres membres del consistori, així com representants de les diferents entitats col·laboradores, rebran la designació formal per part del president de la Fundació del Bàsquet Català, Joan Fa. El pregó inaugural anir&agrav e; a càrrec de Pere Sust, expresident de la Federació Catalana de Bàsquet, vicepresident de la Fundació del Bàsquet Català i persona amb una llarga trajectòria com a dirigent d’entitats i institucions del món del bàsquet i l’esport.

La Ciutat del Bàsquet Català Reus 2019 viu aquest dimarts el tret de sortida oficial amb l’acte inaugural presidit per l’alcalde, Carles Pellicer. És prevista també la intervenció del regidor d’Esports, Jordi Cervera, del president de la Fundació del Bàsquet Català, Joan Fa i del seu vicepresident, Pere Sust. Assistiran a l’acte representants de diferents clubs i entitats implicades en l’organització i participants en bàsquet en aquest esdeveniment, els quals rebran la bandera de Reus Ciutat del Bàsquet Català. Es tracta de les entitats següents: Reus Deportiu, CN Reus Ploms, AE Pare Manyanet, CB La Salle Reus, Puigcerver, APA Joan Rebull, CE Costa Daurada, Consell Esportiu del Baix Camp, Club Esportiu Alba, Taller Baix Camp, Club Esportiu Bellissens i Regidoria d’Ensenyament (en representació de to tes les escoles de Reus).

El passat 10 de febrer es va realitzar un acte de traspàs de la Ciutat del Bàsquet Català a Calella, on aquest municipi va donar el relleu a la ciutat de Reus. L’alcalde i el regidor d’Esports van ser-hi presents per rebre el testimoni de l’organització d’aquest esdeveniment.

Pere Sust
Pere Sust Sagau, nascut a Barcelona el 27 de novembre de 1941, serà l’encarregat de pronunciar el pregó inaugural de Reus Ciutat del Bàsquet Català 2019. Sust ha estat jugador, entrenador i dirigent esportiu vinculat al basquetbol. Com a jugador va pertànyer als Maristes de Sant Joan i al Laietà, amb qui va ser campió d’Espanya juvenil, va jugar la Lliga espanyola i va ser preseleccionat per als Jocs Olímpics d’estiu de 1960 de Roma. Després va ser entrenador, fundador de l’Associació Catalana d’Entrenadors i president del Club Esportiu Sant Joan.

Va ser president de la Federació Catalana de Basquetbol entre 1979 i 1984. El 1980 va crear la Lliga Catalana, va recuperar les seleccions catalanes i va promoure la creació de l’Escola Catalana d’Àrbitres.

El 1984 va guanyar les eleccions a la presidència de la Federació Espanyola de Basquetbol, renovant el càrrec el 1988. Com a president de la Federació Espanyola de Basquetbol va ocupar llocs de responsabilitat a la Federació Internacional de Bàsquet (FIBA), al Comitè Olímpic Espanyol, al Consejo Superior de Deportes i al Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992.

Ha estat vocal del FC Barcelona, president de l’Universitari Barça femení i del Patronat de la Fundació del Bàsquet Català.

Va ser Secretari general de l’Esport de la Generalitat entre els anys 1998 i 2000. També ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat en el Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat, al Consell Rector de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya i al Consorci del Circuit de Catalunya, fundador i president de l’Associació Catalana de Dirigents de l’Esport, i  secretari general i president del Comitè Olímpic de Catalunya.

Actualment és president de la Fundació Catalana per a l’Esport i vicepresident de Relacions institucionals de la Fundació del Bàsquet Català.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.