Actes amb motiu de la festivitat de Corpus 2019

Programa Corpus 2019

La plaça del mercadal es tornarà a omplir aquest dijous, 20 de juny a partir de les 9:30h amb motiu del primer acte programat per la a festivitat de Corpus. Es repartiran 2.000 coques amb cireres entre els nens i nenes de les escoles de Reus que es preveu que vagin a la plaça per veure ballar la Mulassa i els Gegants.

A la tarda, la festa tornarà a tenir com a escenari principal el Mercadal, amb una celebració oberta a tota la ciutadania i en la que es repartiran 4.000 coques gentilesa de Forn Sistaré de Reus, amb la col·laboració del Col·lectiu del Masclet. L’arribada dels gegants a la plaça està prevista per a les 19:00 h.

La ciutat de Reus viurà diferents actes festius amb motiu de la festivitat de Corpus fins al diumenge 23 de juny, entre els quals destaquen el Toc de Festa des del Campanar, o l’Ou com Balla a l’atri de Sant Sebastià de la plaça del Castell, és la següent:

Els actes del programa es mantenen com altres anys, amb cercaviles i ballades previstes tant dissabte com diumenge, que finalitzaran a la plaça del Mercadal al voltant de les 20:45 h un cop s’acabi la processó de Corpus.

La programació completa és la següent:

Dijous 20 – LA COCA AMB CIRERES

 • A les 9.30 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies Montsant Cim i Misericòrdia, campaners de la ciutat. Al mateix temps, des de l’AJUNTAMENT, sortida de la Mulassa i dels Gegants. Tot seguit, a la PLAÇA DEL MERCADAL, ballades de la Mulassa i dels Gegants per a tots els infants de les escoles, mentre mengen la típica coca amb cireres.
 • De 10.30 a 13.00 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com Balla.
 • A les 16.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies Montsant Cim i Misericòrdia, campaners de la ciutat. Al mateix temps, des de l’AJUNTAMENT, sortida en cercavila de la Mulassa i dels Gegants.
 • De 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com Balla.
 • 19.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, arribada de la Mulassa i dels Gegants, que ens oferiran les seves ballades al so de la música de les gralles i el timbal. Durant l’acte, degustació de coca amb cireres per a tothom, amb la col·laboració del Col·lectiu del Masclet i del Forn Sistaré.

Divendres 21

 • De 10.30 a 13.00 i de 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com Balla.

Dissabte 22 – ELS GEGANTS I ELS BOUS DE FOC

 • De 10.00 a 13.00 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com Balla.
 • 10.30 h, des de l’AJUNTAMENT, sortida en cercavila  dels Nanos petits, la  Mulassa petita, els Gegants petits i l’Àliga petita. A les 13.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, darreres ballades.
 • 12.00 h, des del CAMPANAR DE LA PRIORAL, Toc de Festa, que anuncia la vigília de la festivitat de Corpus.
 • De 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com Balla.
 • 18.30 h, des de la CASA RULL i pels carrers del nucli antic, cercavila del Canó de les Festes. Pólvora, música i sàtira per convidar a la festa.
 • 20.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, ballades de la Mulassa i dels Gegants amb l’acompanyament musical de gralla, metall i percussió.
 • 20.30 h, des del CAMPANARET, cercavila dels Bous de Foc, amb la participació dels Bous i la Vedella de Foc, que passarà pel carrer de Llovera, plaça de Prim, carrer de Monterols i plaça del Mercadal.
 • 21.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, actuació dels Bous de Foc, un acte de bèsties festives amb pirotècnia que permeten, en les seves evolucions a la plaça, el joc, ruixant d’espurnes el públic que les envolta. Per finalitzar l’acte encesa conjunta amb la col·laboració del públic amb bengales infantils, que es repartiran abans de l’encesa.

Diumenge 23 – LA PROFESSÓ DE CORPUS

 • Durant el matí, PELS CARRERS per on passarà la professó, elaboració de catifes de flors, a càrrec de diverses entitats de la ciutat.
 • 10.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, que anuncia la sortida dels Gegants des de l’AJUNTAMENT, per recórrer els carrers de la ciutat.
 • De 10.30 a 13.00 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com Balla.
 • 12.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, celebració de la missa.
 • De 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com Balla.
 • 18.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, ofici religiós, celebració de la missa.
 • 18.45 h, des de l’AJUNTAMENT, anada dels Nanos, la Mulassa, els Gegants i l’Àliga a la professó de Corpus.
 • 19.30 h, a la PORTA DE LA PRIORAL, ball solemne curt de l’Àliga. Tot seguit, PROFESSÓ DE CORPUS. Toc General de Festa. Precediran la professó els Nanos, la Mulassa, els Gegants i l’Àliga. Encapçalaran el seguici religiós la creu processional, els representants de les confraries amb els penons i estendards, els nens i nenes que fan la primera comunió, l’escolania i la capella de cantors, el Santíssim sota tàlem, els vicaris i rectors de les parròquies i el prior. Tancaran la professó els fidels, cantant himnes eucarístics. En diferents indrets del recorregut, catifes florals i llançament de pètals de flors al pas de la Santíssim. Recorregut: plaça de Sant Pere, carrer del Fossar Vell, raval de Sant Pere, carrer de Sant Pere Apòstol, carrer de l’Hospital, carr er de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols, plaça del Mercadal, carrer Major i plaça de Sant Pere.
 • 20.45 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, fi de la festivitat de Corpus amb les darreres ballades dels Nanos, la Mulassa, els Gegants i l’Àliga.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.