Actes del Dia Mundial del SIDA

La ciutat de Reus commemorarà un any més el pròxim dia 1 de desembre el Dia Mundial de la SIDA amb diversos actes, coordinats des de la Comissió de Reus per a la prevenció del VIH-Sida i de les Infeccions de Transmissió Sexual CoRe, de la qual en formen part les regidories de Joventut i de Salut i Esports de l’Ajuntament de Reus. Els actes centrals tindran lloc el divendres 1 de desembre, a la plaça de la Patacada, amb l’actuaci& oacute; del grup Els Picarols. 

La programació prevista és la següent:

A partir del 27 de novembre

«Fem-ho Vihsible!» a cada Institut i o Centre participant els arribarà la la lletra decorada i un plafó explicatiu, amb codi QR de totes les altres lletres.

29 de novembre i 1 de desembre

Actuació teatral, dirigida a l’alumnat de 3r d’ESO, amb col·loqui: “Que si Vihda», a càrrec de Teatracció.

Lloc: Orfeó Reusenc. Sessions: A les 9:00 h, a les 11:00 h i a les 13:00 h
Hi participaran els següents centres: Institut Gabriel Ferrater, Roseta Mauri, ARCE, Domènech i Montaner, Gaudí, Escola d’Oficis Mas Carandell, IFE Domenech i Montaner, Institut Salvador Vilaseca, Escola Sant Josep, Pi del Burgar i Mare Molas.

1 de desembre 

Lloc: Plaça de la Patacada
Sessions: A les 10:00 h, a les 11:00 h i a les 12:00 h
Performance sobre l’estigma i els prejudicis sexuals cap a la Sida i les Infeccions de transmissió sexual. A càrrec d’Els Picarols.

Comissió de Reus per a la prevenció del VIH-Sida i de les Infeccions de Transmissió Sexual
Actualment està integrada per tècniques i tècnics de l’Ajuntament de Reus, regidories de Salut i esports i de Joventut; ARSU (Associació Reus som útils); ASSIR ( Atenció a la salut sexual i reproductiva); Col·legi de farmacèutics de Tarragona; Fundació Privada AEC GRIS (comunitat terapèutica de tractament de les addiccions); H2O (Associació de LGTB); Creu Roja de Tarragona;  Hospital de Sant Joan de Reus: Medicina interna, Servei d’addicions i salut Mental; i finalment, Generalitat de Catalunya: Servei de Vigilància Epidemiologia i Agencia de salut.

La seva missió consisteix en promoure i enfortir les capacitats, competències i oportunitats de les entitats i serveis de la comissió per tal de generar sinergies, accions i coneixements que ajudin a la lluita contra les infeccions de transmissió sexual VIH/sida i l’hepatitis.

Reivindiquen la diversitat de mirades i apel·len a la coresponsabilitat col·lectiva per disminuir l’incidència les infeccions de transmissió sexual VIH/sida i l’hepatitis i compromesa amb l’interès general i, especialment, amb les persones en situació o risc d’exclusió social pel fet de tenir una ITS. A la vegada que promouen l’educació sexual com a eina per la tenir una bona salut sexual.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.