Actes de la festivitat de Corpus 2017

La ciutat de Reus viu diferents actes festius amb motiu de la festivitat de Corpus des d’aquest dijous, 15 de juny, i fins al diumenge, dia 18. Dijous, dia de Corpus, es repartiran unes 2.500 coques amb cireres entre els 2.500 nens i nenes de les escoles de Reus que es preveu que vagin a la plaça del Mercadal per veure ballar la Mulassa i els Gegants. A la tarda, la festa tornarà a tenir com a escenari principal la plaça del Mercadal, amb una celebració oberta a tota la ciutadania i en què es repartiran 4.000 coque s gentilesa de Forn Sistaré de Reus. El cartell i el programa de mà d’enguany està protagonitzat pel Bou de Foc.

D’altra banda, la cercavila i posterior actuació dels Bous de Foc, es realitza dissabte al vespre. La resta d’actes del programa de Corpus inclouen cercaviles i ballades previstes tant dissabte com diumenge, que finalitzaran a la plaça del Mercadal al voltant de les 20:45 h un cop s’acabi la processó de Corpus. La programació de Corpus (del 15 al 18 de maig), és la següent:

Dijous 15 – La coca amb cireres

 • A les 9.00 i a les 16.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat. Al mateix temps, des de l’AJUNTAMENT, sortida en cercavila de la Mulassa i dels Gegants per recórrer els carrers de la ciutat.
 • De 10.00 a 13.00 h i de 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com balla.
 • 10.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, ballades de la Mulassa i dels Gegants per a tots els infants de les escoles, mentre mengen la típica coca amb cireres.
 • 19.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, arribada de la Mulassa i dels Gegants, que ens oferiran les seves ballades al so de la música de gralla. Durant l’acte, degustació de coca amb cireres per a tothom, amb la col·laboració del Col·lectiu del Masclet i del Forn Sistaré.

Divendres 16

 • De 10.00 a 13.00 h i de 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com balla.

Dissabte 17 – Els gegants i els bous de foc

 • De 10.00 a 13.00 h i de 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com balla.
 • 10.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, ballades de la Mulassa petita, els Gegants petits i l’Àliga petita per a tots els infants.
 • 12.00 h, des del CAMPANAR DE LA PRIORAL, Toc de Festa, que anuncia la vigília de la festivitat de Corpus.
 • 18:30 h, pels CARRERS DEL NUCLI ANTIC, cercavila del Canó de Festes. Pólvora, música i sàtira per convidar
 • 20.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, ballades de la Mulassa i dels Gegants amb l’acompanyament musical de gralla i metall.
 • 21.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, actuació dels Bous de Foc, un acte de bèsties festives amb pirotècnia que permeten, en les seves evolucions a la plaça, el joc, ruixant d’espurnes el públic que les envolta. Per finalitzar l’acte encesa conjunta amb la col·laboració del públic amb bengales infantils, que es repartiran abans de l’encesa.
 • 21.00 h, des del CAMPANARET, cercavila dels Bous de Foc, amb la participació dels Bous i la Vedella de Foc, que passarà pel carrer Llovera, plaça de Prim, carrer de Monterols i plaça del Mercadal.

Diumenge 18 – La professó de Corpus

 • 10.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa, que anuncia la sortida dels Gegants des de l’Ajuntament per recórrer els carrers de la ciutat.
 • De 10.00 a 13.00 h i de 17.00 a 20.30 h, a l’atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l’Ou com balla.
 • 12.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, celebració de la missa.
 • 18.30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, ofici religiós, celebració de la missa.
 • 18.45 h, des de l’AJUNTAMENT, anada dels Nanos, la Mulassa, els Gegants i l’Àliga a la professó de Corpus.
 • 19.30 h, a la PORTA DE LA PRIORAL, ball solemne curt de l’Àliga. Tot seguit, PROFESSÓ DE CORPUS. Toc General de Festa. Professó encapçalada pels Nanos, la Mulassa, els Gegants i l’Àliga. Precediran el seguici religiós amb la creu processional els representants de les confraries amb els penons i estendards, els nens i nenes que fan la primera comunió, l’escolania i la capella de cantors, el Santíssim sota tàlem, els vicaris i rectors de les parròquies i el prior. Tancaran la professó els fidels, cantant himnes eucarístics. En diferents indrets del recorregut es podran veure catifes de flors. Recorregut: plaça de Sant Pere, carrer del Fossar Vell, raval de Sant Pere, carrer de Sant Pere Apòstol, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer d e Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols, plaça del Mercadal, carrer Major i plaça de Sant Pere.
 • 20.45 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, fi de la festivitat de Corpus amb les darreres ballades dels Nanos, la Mulassa, els Gegants i l’Àliga.

Programació Corpus 2017

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.