Actes tradicionals i per la Marató, protagonistes del Nadal a les Borges del Camp

Amb una vintena d’actes les Borges del Camp ha iniciat el seu programa d’activitats festives nadalenques, basades en els aspectes més tradicionals i en la recaptació de fons per participar en la Marató que cada any organitza TV3.

Precisament aquesta cita anual en favor la recerca mèdica és la protagonista dels primers actes nadalencs a les Borges, com ara una projecció de cinema infantil solidari que tindrà lloc divendres, 14 de desembre, a les 17h, a la Sala Parroquial, organitzat pel Programa Diürn l’Univers del municipi.

L’endemà dissabte s’organitza la tradicional sortida per anar a buscar a l’ermita el Tió del poble. La comitiva infantil, acompanyada pels grallers i timbalers de les Borges sortirà a dos quarts de deu del matí de la plaça de Sant Antoni. També s’oferirà un esmorzar solidari a base de xocolata desfeta i coc en favor de la Marató i hi haurà jocs de cucanya.

Diumenge 16 de desembre els incondicionals de la muntanya sortiran a les 8 del matí per col·locar el 45è pessebre a Gallicant, que acabarà en aquest emblemàtic punt de muntanya amb un dinar de germanor.

El mateix diumenge a les sis de la tarda, a la Sala Polivalent, l’Associació Cultural de Dones Borgenques organitza un bingo solidari també en favor de la Marató.

La solidaritat, però, no s’acaba amb la Marató, ja que el divendres 21 de desembre també es convida les persones donants a participar en la campanya de donació de sang que tindrà lloc entre les cinc i les nou del vespre al Centre Cultural Serè.

L’endemà 22 de desembre de les deu del matí a les dues del migdia s’organitzaran diferents activitats per a petits i grans a la pista del Centre Cultural Marinada, i diumenge 23 de desembre s’inaugurarà l’exposició “Objectes religiosos oblidats”, a les 13h, al mateix centre cultural. La mostra es podrà visitar d’una a dues del migdia els dies 26 i 30 de desembre, i 1 i 6 de gener. El mateix diumenge hi haurà el ball de Nadal que organitza l’Associació de Gent Gran a les set de la tarda a la Sala Polivalent.

El 24 de desembre a les 12 de la nit a l’església se celebrarà la Missa del Gall i es repartirà la llum de la Pau de Betlem. El dia de Nadal també hi haurà un ofici religiós a les 12 del migdia i en sortir de missa es farà cagar el Tió que els nens i nenes hauran alimentat des que el van anar a buscar a l’ermita el 15 de desembre. Per Sant Esteve també s’oficiarà una missa a les dotze del migdia.

Dissabte, 29 de desembre, a la Sala Parroquial, es representarà una versió infantil d’Els Pastorets de Folch i Torres. Diumenge 30 de desembre, a les 13h, els patges reials recolliran les cartes dels borgencs i borgenques més petits, i a la tarda, a la Sala Parroquial s’interpretarà el Poema de Nadal.

Per cap d’any, el 31 de desembre, sortirà l’Home dels Nassos que, acompanyat de timbalers i grallers de les Borges es passejarà pels carrers del poble repartint llaminadures entre la mainada, i a les deu de la nit, a la Sala Polivalent tindrà lloc el sopar de Cap d’Any amb photocall i amb revetlla per donar la benvinguda amb alegria al 2019.

El primer dia del nou any, hi haurà missa a les 12h a l’església i al vespre, a les set, el Cor Parroquial oferirà un concert de Nadal també al temple.

Dissabte 5 de gener, a les set de la tarda, ses majestats els Reis Mags de l’Orient arribaran en tren a les Borges del Camp, i després de passejar en cavalcada pels principals carrers del poble, arribaran a la plaça de l’Església, on es projectarà un mapping i, a continuació i després de l’adoració a l’Infant Jesús, els Mags repartiran els regals als nens i nenes del poble.

El programa nadalenc es tancarà el dia 6 de gener amb un ofici religiós a les 12h.

Les festes de Nadal i Reis a les Borges estan organitzades per l’Ajuntament, amb la col·laboració del Grup de Joves els Havanus; l’Associació de Donants de Sang del Baix Camp; l’Associació Cultural de Dones Borgenques; l’Associació de Gent Gran; la Colla de Geganters, Grallers i Timbalers Serè i Marinada; Sala Parroquial; Parròquia de l’Assumpta, Cor Parroquial, Programa Diürn l’Univers, i la Borja.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.