Ponsètia – Flor de Nadal, per Pep Aguadé

Ponsètia – Flor de Nadal

E stem a les portes de Nadal i crec oportú, de nou, parlar de la Ponsètia, tot i que aquest cop sols parlaré de com cuidar-la Una de les tradicions més estesa és regalar la flor de Nadal o la Ponsètia als nostres familiars i amics. Cada any per aquestes dates, el vermell entra a les nostres cases de la mà d’aquestes precioses plantes. No obstant això, hem d’anar amb compte amb les Ponsèties per- què es tracta d’una planta que requereix unes cures especials.

Com cuidar la nadala a casa

  • Col·locar-la en una habitació amb suficient llum natural.
  • Evitar els corrents d’ aire així com també focus de calor directes (xemeneies, estufes, radiadors,…).
  • Per tal d’evitar que es trenquin les branques o les bràctees, recomano col·locar-la en un lloc que no sigui de pas.
  • Cal regar la planta amb cura, el substrat no s’ha de mantenir sempre humit. Hem d’evitar al màxim l’excés d’aigua ja que és el principal problema de les nadales.
  • Per tal d’allargar la du- rada de les bràctees (les fulles que agafem el color vermell), la temperatura no ha de superar els 23 graus durant el dia i 16 graus durant la nit.
  • A la primavera la planta es pot podar a una alçada de 20cm, i tractar-la com una planta verda. Es pot arribar a posar a l’exterior sempre i quan la temperatura sigui superior als 12 graus.

Què hem de fer per tenir-la vermella l’any que ve?

Cap a finals de setembre, principis d’octubre hem de col·locar la planta a l’interior amb la màxima llum natural possible durant 6/7 hores i la resta d’hores a les fosques. La temperatura s’ha de mantenir entre 16 i 20 graus. És molt important que la planta no rebi cap classe de llum durant tota la nit a partir d’Octubre, d’aquesta manera tindrem la nadala vermella durant les festes del Nadal.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.