Ponsètia – Flor de Nadal, per Pep Aguadé

Ponsètia – Flor de Nadal

E stem a les portes de Nadal i crec oportú, de nou, parlar de la Ponsètia, tot i que aquest cop sols parlaré de com cuidar-la Una de les tradicions més estesa és regalar la flor de Nadal o la Ponsètia als nostres familiars i amics. Cada any per aquestes dates, el vermell entra a les nostres cases de la mà d’aquestes precioses plantes. No obstant això, hem d’anar amb compte amb les Ponsèties per- què es tracta d’una planta que requereix unes cures especials.

Com cuidar la nadala a casa

  • Col·locar-la en una habitació amb suficient llum natural.
  • Evitar els corrents d’ aire així com també focus de calor directes (xemeneies, estufes, radiadors,…).
  • Per tal d’evitar que es trenquin les branques o les bràctees, recomano col·locar-la en un lloc que no sigui de pas.
  • Cal regar la planta amb cura, el substrat no s’ha de mantenir sempre humit. Hem d’evitar al màxim l’excés d’aigua ja que és el principal problema de les nadales.
  • Per tal d’allargar la du- rada de les bràctees (les fulles que agafem el color vermell), la temperatura no ha de superar els 23 graus durant el dia i 16 graus durant la nit.
  • A la primavera la planta es pot podar a una alçada de 20cm, i tractar-la com una planta verda. Es pot arribar a posar a l’exterior sempre i quan la temperatura sigui superior als 12 graus.

Què hem de fer per tenir-la vermella l’any que ve?

Cap a finals de setembre, principis d’octubre hem de col·locar la planta a l’interior amb la màxima llum natural possible durant 6/7 hores i la resta d’hores a les fosques. La temperatura s’ha de mantenir entre 16 i 20 graus. És molt important que la planta no rebi cap classe de llum durant tota la nit a partir d’Octubre, d’aquesta manera tindrem la nadala vermella durant les festes del Nadal.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.