Activitats d’estiu a les Biblioteques Municipals

Les Biblioteques Municipals de Reus han presentat aquest matí la programació prevista per a aquests propers mesos d’estiu amb cicles estables i propostes per a tots els públics, i enguany amb actes diversos dedicats a Xavier Amorós, amb motiu de la commemoració de l’Any Amorós.

L’objectiu de la programació és fer de la lectura i de l’ús de les biblioteques una activitat lúdica també en temps de vacances.

Una de les novetats d’aquest 2023 serà l’estrena d’una ruta musical de Fito Luri en el marc del cicle Passos de Literatura, que proposa un recorregut pels principals escenaris de la vida de Xavier Amorós a la ciutat de Reus. La ruta es farà els dies 20 i 27 de juliol, i 3 i 10 d’agost. És gratuïta, però cal inscripció prèvia a través del portal inscripcions.reus.cat.

Biblioteques amb DO

El cicle Biblioteques amb DO, amb la col·laboració de la DO Catalunya, es fa els dilluns del mes de juliol, a la Biblioteca Xavier Amorós. La programació prevista és la següent:

– 3 de juliol: “Xavier Amorós: poesies amb Denominació d’Origen”, a càrrec de Glòria Coll i Apel·les Carod, violinista.

– 10 de juliol: “Vinèfils: el vi a la gran pantalla”, a càrrec de Mireia Iniesta.

– 17 de juliol: “Les minyones del Rector de Vallfogona”, concert teatralitzat, cançons i conflictes no resolts en un espectacle ple de música, poesia i bon humor. A càrrec de Pili Cugat (veu), Carlos Luprian (guitarra) i Pilar Ferrando.

– 24 de juliol. “Les Bertranettes”, un espectacle literari musical sobre Aurora Bertrana. Una producció de Tramoia.

– 31 de juliol. “Caterina”, a càrrec de la Cia. La Dona calba.

Biblioteques Chillout

Aquest cicle enguany estrena direcció artística, amb David Fernéndez. Es farà els dilluns del mes d’agost, a les 19:00 h, a la Biblioteca Xavier Amorós. Les actuacions previstes són les següents:

– 7 d’agost: Moira

– 21 d’agost: Lito Wakame

– 28 d’agost: Canelita en rama

Contes a la fresca

Es tracta d’una programació de conta contes que es farà a les 18:00 h. La programació és la següent:

– 5 de juliol. Contes a càrrec de Roser Bonet. Als jardins de la Biblioteca Xavier Amorós.

– 12 de juliol. La Cotorra, a càrrec de Sara Tormos. Projecte Qui ets? Dades que parlen de tu. Als jardins de la Biblioteca Xavier Amorós.

– 19 de juliol. “El tigre bondadós”, a càrrec de Sara Tormos. Projecte Qui ets? Dades que parlen de tu. Als jardins de la Biblioteca Xavier Amorós.

– 26 de juliol. Contes Inclusius a les places amb Lliga d’afectats reumatològics i discapacitats. A la Plaça Maria Àngels Ollé

– 2 d’agost. Contes a càrrec d’Agustí Farré. Als jardins de la Biblioteca Xavier Amorós.

– 9 d’agost. Contes a càrrec d’Agustí Farré. Als jardins de la Biblioteca Xavier Amorós.

– 16 d’agost. Contes a càrrec de la Maria Bravo. Als jardins de la Biblioteca Xavier Amorós.

– 23 d’agost. Contes a les places a càrrec de la Maria Bravo. A la Plaça Maria Àngels Ollé

– 30 d’agost. Contes a càrrec del personal de la Sala infantil. Als jardins de la Biblioteca Xavier Amorós.

El Centre de Lectura de Reus també ofereix un cicle de contes d’estiu, “Exploradors entre llibres”, que es fa els dies 6, 13, 20 i 27, a les 11:30 i a les 17:30 h, a les instal·lacions de l’entitat cultural.

Lletraferits

Inclou un taller d’escriptura creativa, del 10 al 14 de juliol, els matins de 10:00  a 13:00 h, a la Biblioteca Xavier Amorós; el taller experimenta amb el collage, del 17 al 21 de juliol, de 10:00 h a 20:00 h, a la Biblioteca Pere Anguera; un taller de manga, del 24 al 28 de juliol, de 10:00  a 13:00 h, a la Biblioteca Xavier Amorós, i finalment, “Confiseries et jouets. Obrador andròmines de paper”, 24 al 28 de juliol, de 18:00 h a 20:00 h, a la Biblioteca Pere Anguera. Per a aquestes activitats cal inscripció prèvia a inscripcions.reus.cat.

Altres

De juny a setembre es farà com cada any el Joc de Lectura de l’Estiu, enguany al voltant de Xavier Amorós.

L’11 de juliol es farà el Club de Lectura del llibre “El sorteig”, de Pilar de los Hielos. La trobada serà a les 19:00 h, a la Biblioteca Xavier Amorós.

El dia 13 de juliol, a la Biblioteca Xavier Amorós, hi haurà una sessió d’Alta Veu Grans Lectors, amb “fem memòria amb El Camí dels Morts de Xavier Amorós”. És una activitat adreçada a la gent gran i començarà a les 10:00 h.

Finalment, destacar també altres activitats que tindran lloc a la Biblioteca Pere Anguera:

– ABCdeJocs: els dilluns de juliol i agost, a les 18:00 h

– Llegim Videojocs!!, a càrrec de Santi Jiménez, els dijous de juliol, a les 18:00 h

– Enrola’t, a càrrec de l’Associació Jocs & Rol, els dijous d’agost, a les 18:00 h

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.