Nova sessió de treball entre l’AMIC i Google

La segona sessió de treball entre l’AMIC i Google, organitzada per l’Associació, amb el suport del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya i amb la col laboració de la Fundació “La Caixa”, ha comptat amb la participació de quaranta editors i redactors dels mitjans associats a l’AMIC, celebrada aquest 8 de juny a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna.

El secretari general de l’AMIC, Josep Ritort, ha estat l’encarregat de presentar l’esdeveniment i ha destacat que “amb formacions com les d’avui amb Google Spain, que tindran continuïtat, volem contribuir al fet que els mitjans de proximitat coneguin i aprofitin al màxim les eines que posa Google a la nostra disposició per millorar la presència dels nostres mitjans en aquestes plataformes digitals”.

A continuació ha començat la sessió, la qual ha anat a càrrec de Luis Collado, director sènior de Google Spain i responsable dels acords amb els mitjans informatius, el qual ha presentat recomanacions i eines als associats de l’AMIC perquè sàpiguen què fer per aparèixer en el cercador de Google amb l’objectiu d’obtenir més tràfic a les seves webs.

En primer lloc, el ponent ha explicat els criteris que afecten les cerques de Google com són: la rellevància, ubicació, prominència, autoritat, actualitat, usabilitat i interessos de l’usuari. Uns criteris, tal com ha afirmat el ponent, “bàsics, però els quals s’han de tenir en compte a l’hora de crear un contingut”.

Posteriorment, s’ha centrat a explicar les diverses funcions que ofereix el cercador de Google. Collado ha comentat que “Google ha d’aprendre a identificar-te com un mitjà d’informació”, per poder aparèixer també dins de l’apartat “notícies” del cercador. Així com ha remarcat la importància de crear contingut de qualitat i ha explicat una sèrie d’eines que ajuden a optimitzar la teva web: crear un sitemap – mapa d’instruccions -, on es donen instruccions del que conté la teva pàgina, marcar els teus continguts amb dades estructurades i treballar les core web vitals, senyals tècniques addicionals orientades a la usabilitat de l’usuari.

També ha presentat els principals factors a tenir en compte a l’hora de crear una notícia per millorar el posicionament dins de Google: signar amb el nom de l’autor, posar la data i l’hora, optimitzar els titulars i les imatges i tenir en compte la política de continguts de Google perquè el cercador no et penalitzi. Així com el fet de “saber escriure perquè les màquines t’entenguin”, ha destacat Collado. El ponent ha subratllat que actualment “més del 80% del consum d’informació es fa a través del mòbil i això s’ha de tenir en compte a l’hora de crear el contingut i pensar en l’usuari, com per exemple fer notícies utilitzant elements visuals”.

Per finalitzar, Collado ha exposat una sèrie d’eines que el propietari del web pot utilitzar per revisar que tot funciona correctament: Google Search Console i comprovar el Page Speed Insights del teu web. També, ha sorgit un debat durant la sessió sobre la intel·ligència artificial i com afectarà en el moment de crear contingut. Collado ha remarcat que en l’actualitat es troben treballant en el marc legislatiu i hi ha molta feina per fer.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.