Activitats a l’Arxiu de Reus amb motiu del Dia Internacional dels Arxius

Coincidint amb el Dia Internacional dels Arxius (que s’escau el 9 de juny) l’Arxiu Municipal de Reus i l’Arxiu Comarcal del Baix Camp organitzen aquesta setmana diferents activitats per donar a conèixer el patrimoni que s’hi preserva i les tasques que s’hi desenvolupen. Aquest dimecres 7 de juny (19:00 h) a l’Arxiu (carrer de Sant Antoni M. Claret, 3) és prevista la conferència “Preservació del patrimoni documental de la ciutat. Del museu a l’arxiu”, a càrrec de l’arqueòleg i historiad or del Museu de Reus Jaume Massó, una xerrada organitzada en el marc del procés de traspàs de diferents fons documentals municipals de gran rellevància històrica des del Museu perquè es preservin a l’Arxiu.

Entre els documents històrics que passen a ser custodiats a l’Arxiu de Reus i que per circumstàncies històriques es trobaven fins ara als fons del Museu hi ha el Llibre de la Cadena, el Llibre Verd, el primer llibre del Consell i el Llibre del Juí de Prohoms, entre d’altres. Coincidint amb la conferència d’aquest dimecres a les 19:00 h, part d’aquests documents es podran veure exposats a l’Arxiu.

Visita guiada a l’Arxiu

Aquest dijous 8 de juny a les 17:30 h s’ha programat una visita guiada a les instal·lacions de l’Arxiu que és oberta a la ciutadania, prèvia reserva d’assistència al telèfon 977 010 054).

Divendres 9 de juny, Dia Internacional dels Arxius, s’obre al públic la mostra “La meva visita a l’Arxiu”, un recull de tots els dibuixos dels nens i nenes de les escoles de Reus que han visitat l’Arxiu durant aquest curs 2016-2017. La mostra es podrà veure fins al 16 de juny.

D’altra banda, continua oberta al públic l’exposició “Espais de memòria. L’Arxiu vist per un fotògraf: Ramon Cornadó”, una mostra itinerant produïda per la Diputació de Tarragona que reflecteix detalls de diferents espais arxivístics.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.