El Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner inaugura l’exposició “Domènech i les Bases de Manresa” al Centre de Lectura de Reus

Ahir, el CEDIM va inaugurar l’exposició itinerant “Lluís Domènech i Montaner i les Bases de Manresa. A la recerca de la Constitució catalana perduda” al Centre de Lectura de Reus.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer i Punyed, el president sortint del entre de Lectura de Reus, Xavier Filella Fargas, el nou president, Jaume Massó Carballido i el secretari general del Centre de Lectura, Josep Fàbregas Roig.

L’acte d’inauguració va estar acompanyat de la conferència, que porta el mateix nom,  impartida per l’historiador i president del CEDIM, Carles Sàiz i Xiqués. Sàiz va fer un repàs dels orígens i context que portaren a la redacció de les Bases de Manresa, aprovades el 27 de març de 1892 en l’assemblea celebrada a l’Ajuntament de Manresa.

Enguany, en motiu del 125 è aniversari, el CEDIM ha gestat aquesta exposició -comissariada per Carles Sàiz, Gemma Martí i Sergi Alcalde- que ja ha visitat les ciutats de Manresa i Barcelona, i continuarà la seva itinerància en d’altres municipis del país fins arribar, el proper mes de setembre, a Canet de Mar.

L’exposició compta també amb un catàleg, que conté l’estudi exhaustiu del procés i redacció de les Bases de Manresa, elaborat pel mateix Carles Sàiz i Xiqués.

L’exposició es podrà veure fins el proper 30 de juny al Centre de Lectura de Reus (Carrer Major, 15).

DSC_0021
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.