‘Aigua, un viatge per descobrir com mou el món’ a Tarragona

El dia 11 d’abril al Tinglado 1 del Moll de Costa del Port Tarragona s’inaugura l’exposició de fotoperiodisme internacional sota el títol ‘Aigua: Un viatge per descobrir com mou el món’, oberta al públic fins al 5 de maig. Es tracta d’una mostra produïda pel Port en col·laboració amb la revista especialitzada 5W comptant com a comissària a Anna Surinyach, fotoperiodista i editora de la revista. L’exposició té com a protagonistes treballs de periodistes de la talla de Fernando Moleres, Santi Palacios, Maribel Izcue, Santi Donaire, Sanne Derks, Solmaz Daryani i José Colón i Agus Morales. La mostra, d’entrada lliure, es podrà visitar fins al 5 de maig. Aquesta exposició és el tret de sortida de la variada programació d’activitats que el Port ha organitzat dins de la nova iniciativa de les ‘Primeres Setmanes de l’Aigua’ que se celebren de l’11 d’abril al 5 de maig.. L’horari obert al públic serà de dimarts a dissabte de 10h a 13h i de 17h a 20h. Diumenges i festius sempre oberts d’11h a 14 h. El Tinglado 1 romandrà tancat tots els dilluns.

L’exposició
Les Setmanes de l’Aigua començaran el dia 11 d’abril amb la inauguració d’una exposició de fotoperiodisme sobre diferents temàtiques internacionals relacionades amb aquest líquid essencial per a la vida, en un any, el 2024 en que el lema de les Nacions Unides pel dia mundial de l’aigua és “Aigua per a la pau”.
Llistat de temes i personal fotògraf

  • “Jakarta s’enfonsa” (Indonèsia) Santi Palacios
    Santi Palacios (Madrid, 1985). Fotoperiodista, Canon Ambaixador i Editor en Cap de Sonda Internacional, un mitjà de comunicació sense ànim de lucre especialitzat en periodisme visual sobre la crisi climàtica. La seva obra s’ha publicat a les principals revistes i diaris d’arreu del món, exposada a desenes de ciutats, i ha rebut diversos premis nacionals i internacionals com un World Press Photo, el Premi Ortega y Gasset o el Premi Nacional de Fotoperiodisme d’Espanya dos anys consecutius. El 2016 va formar part de l’equip nominat per l’Associated Press al Premi Pulitzer a Breaking News Photography; i el 2018 va ser seleccionat pel World Press Photo 6×6 Talent Program a Europa. L’any 2023 va ser membre del jurat del concurs World Press Photo. Santi col·labora sovint a la Revista 5W, l’ONG Open Arms, i és professor convidat a l’EFTI International Photography School, entre d’altres. Va col·laborar sovint a Associated Press des del 2014 fins al 2018, i també ha treballat de manera ocasional amb altres mitjans de comunicació en el passat, com ara The New York Times, TIME Magazine, CNN i El País.
  • “Verí”, la contaminació per pesticides (Espanya) Santi Donaire
    Santi Donaire (Jaén, 1988) és fotoperiodista llicenciat en Periodisme i Comunicació Audiovisual per la Universidad Rey Juan Carlos de Madrid. Ha treballat Durant 7 anys com a fotoperiodista per l’agència de notícies EFE i l’Agència Europea de Fotografia (EPA). L’any 2018 va ser finalista del Premi Luis Valtueña, organizar per Metges del Món i guardonat per Pictures of the Year en la categoria General News. L’any 2022 va guanyar el premi Gabo de fotografia pel seu reportatge ¿Conseguirá la Ley de la Memoria Democràtica reparar los daños del franquismo?
  • “Les brigades de l’aigua” (Cuba) Sanne Derks
    Sanne Derks (Països Baixos, 1979) és una fotoperiodista documental independent i National Geographic Explorer, actualment amb seu entre els Països Baixos i Cuba. Se centra principalment en el documental social, preferentment a Amèrica Llatina, amb un focus en la resiliència al canvi climàtic, l’aigua-habitatge- i els drets humans. El seu treball es publica a mitjans internacionals com el New York Times, Washington Post, National Geographic, The Guardian i El País. És membre de Women Photograph, exalumne d’Eddie Adams Workshop, becària de l’IWMF i becària del Fons Europeu de Periodisme.
  • “L’ull de la Terra” (el llac Urumia, Iran) Solmaz Daryani
    Solmaz Daryani (Tabriz, 1989) és una fotògrafa documental iraniana que viu actualment tant a l’Iran com al Regne Unit. És becària de la Fundació Magnum i de la National Geographic Society, membre de Women Photograph i Diversify Photo. El seu treball se centra principalment a explorar els temes del canvi climàtic i la crisi de l’aigua, amb un gran interès per les relacions humanes amb el medi ambient, les comunitats i les cultures. El projecte en curs de Solmaz, The Eyes of Earth, ha rebut diversos reconeixements, com ara la beca London Magnum Photos Grant 2015, la beca Alexandra Boulat 2020, la beca PhotogrVphy 2018 i el FotoEvidence Book Award 2021.
  • “L’aigua que corre per la guerra” (Ucraïna) José Colón
    José Colón (Sevilla, 1975). Fotògraf especializa en fotoporiodisme i fotografia documental. La seva feina s’ha exportat a Espanya, Italia, Estats Units, Alemania, França i Brasil. Ha publicat a diferents mitjans internacionals com The Wall Street Journal, The New York Times, Time, Spiegel i Stern. És col·laborador habitual de l’agència de notícies Anadolu. Ha estat reconegut diverses vegades per Pictures of the Year
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.