Ajudes per al sector cultural referents a l’última onada de COVID19

El Departament de Cultura obrirà, els dies 23 i 24 de febrer, tres noves convocatòries extraordinàries per donar suport al sector cultural davant les restriccions decretades per les autoritats sanitàries per fer front a la propagació de la pandèmia durant la darrera onada que va tenir lloc al tercer trimestre de l’any 2021. En conjunt, les tres línies tenen una dotació de 8,5 M€. 

D’una banda, es convocarà una línia que té per objecte finançar les despeses de funcionament d’empreses i entitats que gestionin sales amb programació estable de música en viu ubicades a Catalunya. També es convocaran dues línies més per contribuir econòmicament a compensar les pèrdues per cancel·lació d’espectacles d’arts escèniques i concerts durant la pandèmia, i una segona per compensar les pèrdues per la reducció de taquillatges en aquests espais durant el període de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. 

Quant a l’ajut extraordinari destinat a les sales de música, està dotat amb 2,5 milions d’euros i vol contribuir a mitigar les afectacions que les restriccions establertes per combatre la pandèmia han generat en les sales que programem música en viu durant aquest període. Les ajudes en qüestió es podran demanar del 24 de febrer fins el de 10 març. 

Pel que fa als espais escènics i musicals, es convocarà una línia dotada amb 4,5 milions d’euros destinada a compensar les pèrdues per la reducció de taquillatges, i també un ajut extraordinari per pèrdues relacionades amb cancel·lacions d’espectacles d’arts escèniques i concerts, que té com a objectiu compensar les persones, societats i entitats que fan espectacles d’arts escèniques (teatre, dansa i circ), concerts de caràcter professional o treballs tècnics, i a autors d’obres teatrals, que s’han vist perjudicats per la cancel·lació d’actuacions o per motius mèdics. L’ajut està dotat amb 1,5 milions d’euros. Aquests dues línies s’obriran el 23 de febrer fins el 10 de març. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.