Al voltant de Montagut, al Perelló

Fotografía de Rafael López-Monné
Fotografía de Rafael López-Monné

Ester Borràs Giol

Malgrat el títol, deixarem l’atractiu Tossal de Montagut, situat literalment a cavall de les comarques de la Ribera d’Ebre i el Baix Ebre, per quan el seu accés no sigui tan complicat, no pas perquè sigui difícil, si no perquè està força brut de vegetació.

En canvi, ens entretindrem seguint un itinerari que transcorre entre els plans de l’Ametlla i del Burgar, ara que encara no estan coberts de molins de vent. Es tracta d’una zona força oblidada i desconeguda per a molts excursionistes, malgrat que hi passi el sender de gran recorregut (GR) 192, una variant menys marítima del GR 92. Un lloc que es debat entre la feresteguesa que caracteritza els espais abandonats i la humanització d’uns masos més o menys aprofitats, un terme solcat per noves pistes i antics camins ramaders o lligallos.

Sortirem des del mas d’en Curto, no gaire lluny de la cova d’en Canader, una balma curiosament “moblada”. Pujarem suaument a la serra de la Barra, coronada per un vèrtex geodèsic a 362 m alçada, des d’on es pot observar netament la Serra del Boix, a l’altra banda del Pla del Burgar. Seguirem un tram del lligallo Major que enllaçava Morella amb Santes Creus i fins i tot Barcelona, i també un tram de l’anomenat Camí dels Arriers o del Peix, que servia per portar aquest aliment als masos i pobles de l’interior, i també al monestir de Cardó. Durant tot el recorregut gaudirem d’unes vistes fantàstiques dels voltants i del mar, tan proper, alhora que descobrirem els espais on estan projectats múltiples centrals d’energia eòlica i fotovoltàica.

GEPEC

Consulteu l’agenda a: www.gepec.cat

Més informació: 977 331 142 o secretaria@gepec.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.