Alba Sotorra presenta el seu film “Commander Arian” al CIMIR

La directora cinematogràfica reusenca Alba Sotorra presenta aquest dimarts 5 de febrer, a partir de les 19:00 h, el seu darrer film “ Commander Arian al Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR). La productora serà a la ciutat per explicar en primera persona com ha anat el rodatge del film i també qui és la Comandant Arian, una jove de 30 anys, que guia un batalló femení cap a la ciutat de Kobane per alliberar a la seva gent del jou de Dáesh (ISIS).

Després de l’esclat de la guerra a Síria, un grup de dones de la resistència kurda va formar les Unitats de Protecció de les Dones de YPJ. Arian, qui de molt jove havia presenciat el salvatge tracte que rebien les víctimes de la violència sexual, dirigeix una d’aquestes unitats i dedica la seva vida a la derrota del Dáesh.

A mesura que el YPJ es troba més a prop del seu objectiu, Arian fa tot el possible perquè les seves companyes descobreixin el veritable sentit de la seva lluita: la llibertat per a la pròxima generació de dones. Amb un accés sense precedents al comandant i les seves tropes, incloent escenes delicades de la seva recuperació de múltiples ferides de bala, Alba Sotorra genera de manera brillant un retrat fascinant d’una dona en una missió.

Notes biogràfiques d’Alba Sotorra
Alba Sotorra Clua (Reus, 1980) és una directora i productora de cinema documental catalana. És la fundadora de la productora audiovisual Alba Sotorra S.L.

Les seves pel·lícules tracten temes contemporanis controvertits que involucren visions contraposades del món, relacionats amb conflictes polítics, socials i humans de l’actualitat. El seu treball se centra sobretot en les històries humanes que reflexionen, des d’una perspectiva de gènere, sobre temes com la llibertat, la igualtat i la identitat. Expliquen històries basades en personatges amb una forta narrativa, per un públic tant nacional com internacional.

Els seus projectes més importants són els llargmetratges documentals Miradas desveladas (2008), Qatar la carrera (2011), Game Over (2015) pel que va rebre un Premi Gaudí a la millor pel·lícula documental i Comandant Arian (2018) nominada als Premis Gaudí. Actualment està desenvolupant diversos projectes, entre ells el llargmetratge documental Francesca i l’Amor.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.